När man pimpat en barnmatsstol

För ett par veckor sedan köpte jag en barnmatsstol begagnad på nätet. Av färgsättningen att döma skulle jag tro att den är från 80-talet och det passar inte riktigt in i vårt kök, den här knallgula färgen. Men jag ville gärna ha en Hokus Pokus, alltså den här modellen, då det var en liten barndomsdröm från min sida. Nu ville jag helst ha en i trä, men man får inte alltid som man vill. Jag gav 100 kronor för den här, och jag köpte färg och maskeringstejp för ca 150 kronor att måla den med. Så fort vädret tillät (och jag kunde ta lite ledigt) slog jag in allt det bruna i reklam och maskeringstejp.
Sedan spraymålade jag alla gula detaljer ljusgrå, och målade lite detaljer med en permanentpenna. Det som tog tid var att slå in stolen i maskeringstejp. Det tog flera timmar! Spray-målandet gick på en halvtimme, kanske, med ca 3 minuter mellan lagren. Jag sprayade i tre lager, först grundfärg och sedan två lager mer tålig halvblank. Jag räknar med att slitage ändå kommer att skava fram den gamla färgen, så det kändes onödigt att måla hela stolen. Det kommer bara att se fult ut om något år. Därför lät jag det bruna vara, för det passar ändå in med vårt bruna matbord. Tills dess att vi renoverar köket passar den här stolen in.
Jag blev helt klart nöjd med resultatet. Det var några platser färgen hängde med maskeringstejpen men det får vara så. Jag sätta ett läderband vid rattdelen av stolen senare, men hon har ett tag på sig innan hon kan sitta där ändå. Just nu är hon så liten att hon även med dynan (som vi fått begagnad av vänner) glider omkring i stolen. Hon kan inte sitta utan stöd än men med stöd sitter hon gärna med. Hur liten hon än är, kan man lugnt påstå att det är en stabil och aktiv liten dam. Vi invigde stolen igår och hon tyckte det var häftigt att sitta med oss vid bordet! 
Bättre än jag föreställde mig. Tänk vad lite färg kan göra!
 
#1 - - Annika:

Så snyggt blev det! Kul att måla och göra om så det passar så bra in i ens hem.

Svar: Tack!! :-) Jo eller hur!
Annie Stumle