När man provar något nytt

Sambon köpte boken "Gotland : mat, dryck och öliv", en bok där det bland annat finns olika recept från olika resturanger här på Gotland. I den finns ett recept på tonfisk, något jag aldrig ätit om det inte kommit i burk. Det är dyrt, och jag har för mig att det är något lurt med hur det fiskas, men det får jag kolla upp mer. Oavsett, så har jag aldrig ens tänkt tanken på att köpa tonfisk, men sambon hittade ett recept som han provade nu i veckan. Och det var otroligt gott.
 
Nu minns jag inte vilken resturang det var som har rätten på menyn, men det kan ni läsa i boken om ni är intresserade. Om ni vill prova att laga det hemma, så finns som sagt receptet i boken. Det var inte särskilt svårt, tydligen, men det var magiskt gott. Så nu har vi firat fem år tillsammans med stil. Jag tycker det är enormt häftigt, att vi bott ihop i fem år och att varje dag bara är roligare än den föregående. Varje år blir han också bättre och bättre på att laga mat! Tolv år av vänskap, sju sedan första dejten och fem år samboskap. Det var helt klart värt att fira med Tonfiskfilé på en bädd av Mango, grönkål & Avokado. Och sambon lade dit några smultron från trädgården. Otippat, men verkligen pricken över i. I fem år har han skämt bort mig med allt godare mat... det ska bli spännande att se hur de nästkommande fem åren, med barn i huset, blir rent matmässigt! 
Perfekt, lyxig sommarmat!