När man skördar de första persikorna!

Jag trodde inte mina öron tidigare i somras när Ebba på Växthuset Linds i Visby rekommenderade oss att plantera ett persikoträd. Persika? I Sverige? Jo, Gotland har odlingszoner som gör att persikoträd kan växa, frodas och ge frukt. Och nu har vi skördat våra första två persikor. Om några dagar kan vi skörda resten. Jag njöt av min persika med Livia i famnen... några sekunder, sedan försökte hon ta den ifrån mig. Så hon fick smaka och älskade det, satt och sög på den av hjärtats lust. Så hon fick behålla den, så tog jag en ny. Som Hollie ville ha... när jag ätit mig nöjd från den (den var lite mindre mogen än den första) erbjöd jag den till Hollie, som dock blev besviken. Hon trodde väl att det var en gul boll... men när hon insåg att man åt den, och att den smakade persika, lämnade hon den åt sitt öde. 
Så jag tog resten av Livias. Hon suger ju bara ur saften än då hon inte har några tänder. Hon har inte förstått att hon kan hålla den själv, så hon släpper den bara om man inte håller den åt henne. Hon håller några sekunder själv. Sin flaska försöker hon hålla, men hon håller liksom inte kvar än. Nästa år kommer hon dock glatt hålla sin persika och tulta runt i trädgården. Svindlande tanke!  
På bilden här till vänster är hon läskigt lik min lillasyster som barn. Det ska bli så roligt att se hur hon kommer att se ut när hon blir större!
 
#1 - - Dan Brickman:

Vad stark hon är i nacken. Njut en stund i nuet för snart drar hon iväg och du har fullt sjå att hinna med. I alla fall om hon brås efter sin mor .. :)

Svar: Jättestark! <3 Så aktiv och pigg och nyfiken... det dröjer inte länge tills hon springer!
Annie Brickman