När sambon återskapat min favoriträtt

När vi bodde i USA åkte vi till hamnen i Ventura där jag åt en laxsallad. Det var, om inte det godaste jag någonsin ätit, så i alla fall fem i topp. Jag har saknat och tänkt på den där salladen enda sedan dess och tjatade på sambon att åka dit igen. Jag tror att jag åt den tre gånger, under det sista halvåret i USA. Men nu behöver jag inte längre längta efter den eller drömma om att återvända till Ventura. För nu har sambon återskapat någonting magiskt.
 
Receptet var enkelt: grönsaker och nötter i olivolja på svag värme en stund, så att det blev varmt men inte förlorade sin färskhet. Bara lätt saltat och med pyttelite peppar. Lite grönkål, blomkål, tomat, avokado, mango och nektarin. Nötter hackade och rostade i en stekpanna. En aoil och varmrökt lax. Wow. Sambon får grönsaker att bli så fantastiskt gott! Fräschare, somrigare och godare mat får man leta otroligt länge efter! Ett hett sommartips, tillagas på mindre än en halvtimme. Och så nyttigt att kroppen längtar efter mer redan efter första tuggan!