När årets julgran flyttat in

Med dessa två terrorister hemma borde vi kanske inte ha gran i år, men vi har aldrig varit sådana som som ger oss när vi står inför en utmaning. Så men två kattungar och ett barn som försöker lära sig gå, varför inte ta in en julgran? Sambon var inte hemma och visste inte att jag varit och hämtat en. Vi brukar göra det tillsammans, men han är ändå aldrig med och klär den, så då kände jag att det likaväl kunde göras medan han var bortrest. Så jag åkte till hans pappa och letade gran från hans marker medan, Livia lekte med pappans fru. Det blev inte bara en gran, utan fyra. Två till huset och två att ta granriset från till mina rabatter. Väl hemma igen fick Livia titta på medan jag sågade upp och pyntade granen utomhus.
 
Vi har riktig gran. Sambons pappa planterar nya granar då och då och just de jag tog den här gången växte så pass nära vägen att de ändå skulle behövts tas ner framgent för att inte grenarna ska växa ut över vägbanan. Därav att jag inte valde de snyggaste granarna; jag tänkte i första hand praktiskt.
Den där ute blev väldigt enkel. Kanske inte den snyggaste granen, men det blev en härlig dekoration vid ytterdörren! Jag tog de julkulorna som jag var minst rädd om, gamla från våra respektive barndomshem (mest mitt). Jag har tillräckligt med julpynt för att aldrig behöva köpa nytt. Det är skönt att inte behöva handla saker och använda sådant som annars ligger nerpackat i en kartong. 
 
Det enda jag köpt är en extra julgransfot, en vacker sak i gjutjärn som jag målat svart med hammarlack för att skydda mot rost. Den köpte jag på loppis för en hundralapp. Annars hade jag redan allt jag behövde hemma, förutom granen. Jag köpte lite ljung när Maxi sålde ut i typ november, så det står i en kruka intill, köpt på Rustas utförsäljning för många år sedan. Till och med ljusslingan hade vi sedan innan, en LED-slinga som drar ytterst lite. Så nu är trappan vinterfin! Och här lär inga kattungar klättra... i alla fall inte våra.
Så mysigt med dess ljus utanför köksfönstret. På köksdörren hänger en dekoration som, om jag förstått det rätt, sambons mamma köpte när han var liten och som hängt i hans barndomshem i många år. Nu hänger den för andra året igen på vår dörr. Jag älskar att återanvända och skapa traditioner som jag sedan kan upprepa. jag hoppas att den här stjärnan hänger här i många, många jular!
 
Men det viktigaste var ju inte granen ute. Jag hämta ju hem en för inomhusbruk. Inte heller den vackraste, men jag tänkte att den kommer dras i, trilla och klättras i. Den var ganska liten och lagom. Perfekt för min aningen amerikanska stil, lite Disneygran. I år blev det bara plastkulor. Av någon underlig anledning...
Sauron var nyfiken och höll sig i närheten medan jag klädde granen. Livia låg och sov. Vi åkte morgonen efter, så hon har inte sett granen än. Det får hon göra när vi kommer hem på lördag natt igen. För hon lär vakna till när vi kommer hem och träffar hennes pappa.  
I granen har vi batteridrivna ljus som styrs med fjärrkontroll och uppladdningsbara batterier. Så skönt med sladdlöst när man har kattungar och en bebis som ska tugga på allt!
 
När tar ni in er julgran?
 
#1 - - Dan Brickman:

Undrar om den där granen står upp och dessutom ser ut som den gör på bilden?. Spänningen är oolidlig :)

Svar: Hahaha den har fallit två gånger hittills! ;-) Men den får hjälp upp igen.
Annie Brickman