När man landar efter medeltida jul

Det är andra advent och jag är rätt slut. Jag har varit inne i Visby både igår och i fredags och Livia har hängt med en hel del på mina äventyr. Medeltida Jul är verkligen underbart - jag kommer nog skriva mer om det senare men just nu måste jag backa upp materialet. Imorgon ska jag på spakväll med andra kvinnliga entreprenörer här på Gotland, vilket ska bli sååå skönt! Jag och ett gäng äldre kvinnor, plus Livia så klart! Det ska bli kul att ta med lillan dit. Hon kommer att bli så ompysslad! 
 
Andra advent idag alltså. Wow, vad det går fort! Idag har jag mest brottats med huvudvärk och städat. Jag åker ju på tisdag och det ser hemskt ut här hemma. Det vill jag inte att sambon ska komma hem till! Livia har varit ovanligt tjurig och gnällig och varit mest i famnen, så jag passar på att blogga och dricka en kopp te nu när hon sover.

Jag vill också visa mitt Luciatåg. Jag fick Lucian när jag var mycket liten. Jag kan inte minnas när eller av vem jag fått den. Jag minns det som om jag alltid haft den, men det var först i tonåren som det slog mig att hon behövde ett Luciatåg, att hon var ensam. Sedan dess samlade jag på tärnor och hade även tomtar och allt möjligt i det. Tills förra julen, då jag såg "Tidying up with Marie Kondo" och insåg att jag bara ville ha figurer som tänder en "gnista glädje" i hjärtat. Så jag bantade ner tåget rejält. Jag skulle dock gärna ha en eller två figurer med icke-nordiskt utseende. Det känns så trist med enbart ljushyade i tåget. Lucia var ju trots allt italienare. Generellt sett, julpynt som inte har ljus hy? Vart köper man det? Tips mottages tacksamt!
 Livia är också rätt trött efter helgen! Verkar dessutom bli förkyld, stackars liten!