När man visar tältet

Jag kom ju på att jag glömt visa er tältet! Dessa bilder hittade jag på ett SD-kort nu när jag skulle lägga över alla bilder från Medeltida jul. Jag tog dessa för att visa hur fint det blev med mystältet i Livias rum. Jag har sytt ett överdrag åt en spjälsängs-madrass som vi fick, av ett påslakan jag fyndade på loppis innan Livia föddes. Detta fixade jag typ sista september eller början på oktober, tänkt som en läshörna. Livia ska få en ljusslinga till tältet i julklapp, den enda julklappen hon får av oss i år.

Jag tycker en julklapp räcker gott. Hon är så liten och vi köper så mycket till henne hela tiden ändå. Vi pratade om det jag och sambon, att ha det som regel i framtiden. Endast en julklapp/födelsedagspresent från varje person närmast Livia. Annars har hon ett sparkonto där man kan sätta in en slant. Vi har världens minsta hus och vill inte fylla det med prylar. Vi vill istället att hon ska se varje sak hon har som en liten skatt, och vårda det ömt. För mycket leksaker och det blir bara stressigt. Hon har redan tokmycket saker. Vissa saker uppskattas alltid, som till exempel kläder och tygblöjor. men annars vore det skönt att hålla nere på antalet klappar. Jag tänker att det blir mycket ändå, för båda våra föräldrar är skilda. Livia kommer troligtvis få presenter från fyra håll, en moster och oss, så det är ändå 6 presenter om alla bara köper/fixar en. Den tanken är svindlande! Det är tur att min mamma bor långt bort, annars hade hon aldrig kunnat hålla nere antalet presenter till Livia! fast det kanske hon inte kan ändå... min mamma var en mästare på många, små klappar när vi växte upp. 
Nåja, nu har jag visat tältet och oroat mig över julklappar! Imorgon åker jag till fastlandet med Hollie och Livia... det blir spännande!