När man är hemma igen

 
Vilken helg vi hade! Jag tänker att jag skriver mer om det imorgon, för idag har jag inte hunnit och igår orkade jag inte. Igår vaknade jag med kraftig huvudvärk och bestämde mig för att vara ledig. Jag hade ju trots allt jobbat sju dagar i rad, ca 14 timmar om dagen de flesta dagarna... så lite ledighet förtjänade jag allt. Jag satt i morgonrock och drack kaffe och pratade med en amerikansk kompis till typ 12, sedan lagade vi lunch och efter det fick jag för mig att bygga i biblioteket! Det var superfint väder, sex grader varmt och solsken. Hollie hängde med ut i trädgården men tyckte att jag var skittrist som bara mätte, sågade, mätte och sågade... för det jag gjorde igår var det mest tidskrävande jag gjort hittills. Jag satte över- och underliggare på bokhyllorna! Nu är det bara lister kvar, sedan ska det spacklas och målas. 
 
Just under- och överliggarna tog en himla tid, eftersom ingenting förutom hyllorna är raka. Väggar, golv och tak lutar lite. Så för överliggarna gjorde jag först en mall, så att jag slapp slösa materialet jag skulle bygga med. Det gick jättebra, tyckte jag. Med spackel och lister kommer det bli jättebra. Men vilken tid det tog! Jag lade bort verktygen vid halv tolv på natten, lagom till att sambon hade middagen klar. Han hade också glömt bort tiden lite och suttit och jobbat in i kaklet med Jägarsoldat. Idag släpptes nämligen alla utom sista avsnittet. Så han hade en del att göra i sista minuten, som vanligt. Den här gången hade i alla fall jag blivit klar i tid och hade inget att stressa med.
 
Men nu känns det bra! Jag funderar på att vara ledig imorgon också, och bygga klart listerna. Jag är så himla trött i kropp och huvud efter förra veckans färgkorrigering och mässa. Jag har ingen deadline den här veckan, bara lite möten, fix med hemsidan och kontraktskrivningar. Nästa vecka börjar jag redigera en musikvideo, så då blir det mer deadlines igen. Men den här veckan känner jag att jag behöver ta igen mig, vara lite kreativ och njuta av vårvädret.
 
Mobilbilder jag tog igår för att fråga en kompis som är byggare om råd för hur jag skulle göra för att få till det snyggt. Jag tycker det blev bra! Snart, snart färdig! Som jag längtar!