När man kvällspysslat lite

 
Vi har ju 180-190cm i takhöjd, så inga gardiner passar i huset direkt efter ett köp, utan de måste sys upp. Jag fyndade ett par fina panelgardiner på Hemtex i somras för 50kr/paret som jag tyckte kunde vara fina i köket, och nu när julgardinerna försvunnit åkte den upp. Först hade jag dem uppe utan att sy upp dem, utan jag klippte bara av dem och lät dem hänga uppe. På så vis slapp jag mäta dem och klippa när dem är nere. Men nu tröttnade jag på att veta att arbetet inte är avslutat och tog först ner och sydde upp ena paret, och sedan det andra. Maiko och Hollie höll mig troget sällskap även om dem flyttade omkring lite mellan mattan, kökssoffan och i Maikos fall, köksstolarna.
 
 
Ena fönstret, det ut mot vägen, har en vanlig gardinstång. Men om ni kikar noga på översta bilden till vänster ser ni att fönstret ut mot trädgården har ett annorlunda fäste för gardinstången. Faktum är att den förra ägaren berättade att det är två stycken stöd som håller upp resterna av bulväggen som är kvar därunder. Därför behöver man också sy om överdelen på gardinen för att den ska hänga snyggt. Jag tog stuvbitarna som blev efter att jag klippte av dem på längden, och sydde grova hällor på baksidan som håller dem på plats och gör att de kan gå över sitt fäste. Egentligen gillar jag inte panelgardiner, men jag älskard et här mönstret och i köket är det så ont om plats och ljus, att det känns helt okej ändå. Maiko vakande till när jag klättrade upp på hans kökssoffa för att sätta upp gardinerna igen... det kan ju också bero på att jag typ tappade gardinstången på honom... ja, ni ser ju hur sur han ser ut! 
 
Jag älskar dessa typer av mönster, som är lite mer detaljrika och gärna har blommor och fåglar. Jag är mycket nöjd med resultatet! Jag får ta nya bilder när det är sol ute. Det är väl egentligen då som köket kommer till sin rätt eftersom att vi har så dålig belysning därinne.