När man varit på bröllopsmässa

Nu äntligen har jag tagit mig tid att går igenom helgens bilder. Inte för att dem var så värst många, dock... igår var vi på kontoret till strax innan nio, för sambon hade så mycket att göra med Jägarsoldat, och jag sysselsatte mig med att gå igenom efterarbetet från mässan, svar på förfrågningar och mejl och uppdater hemsidan mer. Men idag på morgonen passade jag på medan jag hade en export, och gick igenom bilderna! Så här såg det ut på fredagen när vi anlände till Älvsjö. Vi hade en skiss på hur vi ville ha det, men det såg inte alls ut så som vi fått uppgifter om, så det blev till att tänka om lite.
Det som tog mest tid var att sätta upp ljusslingorna och rulla ut dem. Sedan spikade vi dem så att de hängde rakt. Men dem blev himla fina när dem väl satt uppe! Vi insåg dock att det skulle bli alldeles för trångt med hur vi tänkt hänga upp bilderna, så vi fick tänka om. Sedan hade vi med oss en stor bild som vi behövde en ram till, och på Gotland fanns ingen färdig i butik i den storleken, så det blev ett panikbesök på IKEA senare på kvällen. 
 
Jag hade jätteont, så sambon fick göra det mesta av klättrandet. Jag plockade upp, sorterade, bytte några bilder i ramarna och trasslade upp slingorna. Jag var också assistent och fick hämta allt han behövde. Skönt när man kan hjälpas åt! Det gick mycket snabbare än vad jag trodde, men mycket långsammare än vad sambon hade trott. Det tog ungefär 5 timmar att sätta upp allt.
Och så här blev resultatet! Jag tänkte ta bilder senare under mässan, men det fanns helt enkelt ingen tid. Dessa bilder knäppte jag just som de första människorna kom, och sedan blev det fullt upp! så himla roligt. Ca 5000 besökare och vi pratade med 4-5 par i timmen en längre stund, dvs kanske en kvart-tjugo minuter bakom TV:n när vi gick igenom film och hur vi tänker. På söndagsmorgonen insåg jag att visitkorten nästan var slut, och jag hade i alla fall några hundra med mig. Så även om alla inte stannade och pratade, så var det i alla fall många som gick förbi och tyckte vi såh en aning intressanta ut! 
Till nästa år kommer vi att göra en del förändringar. Vi kommer göra en bättre broschyr där priser och paket är utskrivna, samt mer information. Jag kommer ha med mig album man kan bläddra i för att se mer från hela dagen och inte bara porträtt. Vi vill ha en större monter så att det blir mindre trångt, och så att bilderna får mer plats. Jag kommer också att ha strykt dukarna i förväg... och vi får ändra banderollen så att det inte står "på" Gotland, då många missförstod och trodde att vi enbart håller till där.
Men så roligt vi hade! Det var helt klart värt besväret.