När man visar gårdagens fynd

 
Vaktavlösing i sovrummet? Ja, det här brukar vara Maikos filt. Han ligger ofta på filten både under natten och under dagen. Han gillar att ha det varmt och skönt. På filten är det nära till luftvärmepumpen. Annars gillar han att ligga på en filt framför brasan eller i soffan. 
 
Men nu var det inte Maikos mysvanor jag tänkte skriva om, utan om gårdagens fynd! Jag älskar att handla på second hand, både för miljöns och för prislappens skull. Och igår var en extra lyckad runda i min favoritbutik här på Gotland. Det heter Gåvan, och är liksom många sådana affärer en välgörenhetsröresle med volontärer. Priserna är låga, utbudet stort och ofta hittar man något bra där. Nu var jag på jakt efter belysning, babybyxor och allmänna barngrejer.
 
 
Första fyndet var en lampfot! Den kommer att få vara i gästrummet troligtvis. Kanske i hallen, om den blir så snygg som jag tror att den kommer bli. Jag ska spraymåla den i silver och köpa en lampskärm åt den. Jag älskar formen, men är inte helt förtjust i träfärgen. Den kan gå och betsa den grå också, men senast jag gjorde det gick det inte så bra. Jag brukar tänka så när jag letar möbler och dylikt på loppisar, att om formen är bra så kan jag få föremålet att passa in hemma. Lampfoten kostade 55kr. 
 
 
Dagens största fynd var en bärsjal! Den är blekt beige och supermysig i tyget. Det är ett väldigt bra märke och en ny sådan kostar ca 750kr. Jag gav 70kr, så det kunde ju inte bli bättre! Och då ingick en manual med olika sätt man kan knyta den på.
 
Jag köpte också ett jättefint lakan till spjälsäng med knypplad spetskant och ett bomullslakan för enkelsäng med fin blå kant som jag tänker sy om till babyns olika sängar. Det kommer bli så fint! Det kan ju inte bli billigare heller, 15kr/st. Jag ska köpa en skummadrass och fixa nya dynor till vår lilla amningsspjälsäng och korgsäng, som vi fått av sambons chef, och sedan åt vaggan som sambon sov i som bebis. Det kommer att bli mycket sömnad i mars och april för min del. Jag längtar!  
 
 
Jag har gått igenom vad vi har för storlekar och hur mycket vi har av varje. Vi har nog så att vi klarar oss upp till storlek 62 i bodys och mössor, men strumpor och byxor kommer att behövas. Så idag spanade jag efter byxor. Mina kriterier är neutrala som kan passa till de bodys vi har, och bekväma såklart. Jag hittade två stycken i grått som var så mjuka att jag själv ville ha på mig dem, och ett par som ser ut som jeans men som också är riktigt mjuka. De är i storlekarna 56, 62 och 62-68. Så jag kommer fortsätta att spana efter byxor. Sambon tyckte den var jättesöta och stod länge och höll i jeansen med ett leende på läpparna. Det kanske börjar bli mer verkligt för honom också. Tillslut sa han: "Nu behöver vi bara en bebis att stoppa i kläderna också". Jag skrattade, klappade lite på magen och sa "Jag jobbar på den biten!".
 
Och så klart skulle Maiko vara med och ligga på sin filt medan jag fotograferade fynden. Han vill alltid vara med, oavsett vad man gör. Jag längtar supermycket nu efter våren och efter att kunna piffa upp lampan, fixa bebissängar och göra i ordning barnrummet. Det är mycket som ska fixas innan bebisen kommer!