När man funderar på vad man ska plantera i år

 
Nu är det ju ett tag kvar innan jag kan börja plantera, men nu har vi haft flera dagar med blekt solsken och töväder, och jag längtar efter att ge trädgården lite kärlek. Förra året var det mest så att vi ville se vad som dök upp, vad som fanns där. Nu när det gått ett år sedan första visningen så vet jag ungefär vad jag vill plantera och plantera mer av. Sambons mamma hjälpte oss förra året att flytta på en del växter, så att vi till exempel skapade två rader av rosenbuskar istället för en längs med gången till grinden.
 
I sommar skulle jag vilja plantera fler rosenbuskar där, och längs huset skulle jag vilja ha fler ranunkler. Vi fick några stycken redan i höstas, och jag vill plantea fler och i fler färger i år, så att jag kan plocka buketter och ha på köksbordet. Jag vet inte varför ranunkler blivit en sådan favorit hos mig, men så är det aboslut. 
 
Jag vill plantera fler snödroppar, för dem verkar bara komma på ett ställe i trädgården. Och krokusar har jag inte sett några, så det ska jag också plantera. Jag älskar dessa vårtecken. Sedan vill jag plantera lite träd och fälla ett annat. Fälla ett äppelträd som står väldigt dumt till, och plantera ett plommonträd, ett körsbärsträd och ett päronträd. Mer jordgubbar och ängsblommor.
 
Vi ska också plantera i potatislandet sambon slutligen fick grävt förra året, och jag vill odla grönsaker. Jag har köpt fröer för morötter och sallad, lök och smått och gott. Jag kan knappt fatta att vi är så lyckligt lottade att vi har en trädgård. Vad jag längtar efter att få bege mig ut och börja pilla i den!