När julen har flyttat ut tillslut

Jag älskar den här lampskärmen. Ett loppisfynd jag haft sedan lägenheten i Göteborg. Så där tokigt romantisk som jag faller handlöst för.
 
Det är på kvällen vardagsrummet verkligen kommer till sin rätt. Nu är julen (äntligen?) helt ute ur huset. Istället för julgranen har vår gamla ljusstake från USA fått flytta ner i vardagsrummet. Sambons fingitarr fick göra den sällskap. Min tanke var att det kanske får gitarrerna att bli lite mer använda, om den står lättillgänglig. Jag återkommer med hur det fungerar! Och känner ni igen ljusstaken som ser ut som ett silverfärgat horn? Även den från vårt gamla rum i USA. Nu känns vardagsrummet mycket mer oss, med de gamla bekanta och älskade detaljerna. Den stora ljusstaken i svart metall fick vi av det första brudpar jag någonsin fotograferade. 
Det satt fejkljus i den, men vissa av dem fungerade inte och några saknades, så jag bytte ut dem. Rusta hade 25% rabatt på all belysning, så jag köpte två 18-pack för 37.90kr/st. Helt överkomligt! Jag hoppas hitta någon form av kupa att ha om dem i framtiden. Jag ska ta måttet och hålla utkik. Ibland har IKEA enkla ljusstakar för värmeljus, så jag ska hålla ögonen öppna. Det är 33st ljus i den här armaturen, så det behövs ju ett visst antal. Och jag föredrar fejkljus så att katten och hunden kan röra sig fritt utan risk här hemma. Vi har levande ljus där katterna inte får vara, och bara när vi är där och håller koll. Så den här armaturen fungerar inte med levande ljus i vårt hushåll. 
Ljusstaken som ser ut som ett horn har jag saknat så himla mycket! Den var min favorit i USA och jag tände den typ varje kväll. Nu låg den nedpackad till strax före jul, och då ställde jag den på övervåningen eftersom jag hadeänglaspel och adventsljusstake här nere. Men nu när de är borta kände jag att den här fick flytta ner. Det är underligt hur mycket mer "hemma" ett hem känns när bekanta och älskade ting kommer fram!
Så här ser vårt vardagsrum ut nu. Mörkt och mysigt och fullt av textil, där typ inget matchar. Inget "Pinteresthem", men jösses, vad jag älskar det! Vi har alltid levande ljus tända. Både jag och sambon är extremt svaga för levande ljus.