När man känner sig lyckligt lottad!

 
Åh, nu är vi i vecka 28 och jag ska ta en ny bild på magen imorgon. Förut satt jag och klippte ihop en ny GIF om hur det ändrats än så länge. Jag kan inte förstå nu att jag tyckte att jag var så stor vecka 20! Då tyckte jag att "det syntes jättemycket". Nu tycker jag att jag nästan var platt då. Tänk vilken förändring som hänt de senaste veckorna. Och nu är skrutten där inne aktiv nästan hela dagen. Så fort jag stannar upp några minuter så börjar det röra sig där inne. En väldigt aktiv liten krabbat!
 
Jag gick med i en Facebook-grupp förra veckan med tjejer som väntar barn i april. Det var ytterst intressant. Främst är det kul att känna igen sig i roliga händelser och kommentarer man får, men det är också intressant med alla tips och frågor som ställs. Jag har verkligen insett hur bra jag har det efter att ha gått med i den här gruppen. När jag bodde i USA sa en kompis till mig att "när du blir gravid kommer du ha det jätteenkelt" och syftade på att allting alltid verkar så lätt för mig. Jag svarade att det var väl långt ifrån självklart. Men visst, jätteenkelt har det ju inte varit med foglossning från vecka 8 och diverse attacker av illamående och trötthet, särskilt i början. Men jamfört med många andra har jag verkligen en drömgraviditet, så hon fick lite rätt ändå. Jag tror det hjälper mycket att jag var i väldigt bra form när jag blev gravid, och för att vi äter så pass bra kost. Alla andra i den här gruppen behöver ta en massa kosttillskott medan mina värden är på topp utan tillskott. Det är ju fantastiskt!
 
I feel like I am glowing.
 
Hade jag läst om vad många av de andra kvinnorna genomlider, hade jag nog inte vågat bli gravid. Men för mig är det verkligen en magisk tid och jag njuter av den. Både av känslorna, av hur mycket jag längtar och av att jag och sambon är ensamma och kan sova så länge vi vill på mornarna lite till. Min kropp verkar må bra av att vara gravid och jag är så himla tacksam över att det är på det här sättet. Att jag kan bli gravid, och att det går så bra som det gör. Det är helt fantastiskt.
 
Nu är det bara tre månader kvar ganska så exakt, tills lillskrutten är beräknad. Och jag mår toppen. Jag har ont, men inte alls som innan, utan jag kan numera gå så länge jag tar små steg. Det går inte fort, men jag kan gå! Jag har bara ett enda ynka åderbråck, på vänster vad. Jag mår inte illa längre över huvud taget och även morgontröttheten verkar så sakta ge vika nu. Jag är trött i ryggen, men har inte ont. Tack vare en gravid kompis kan jag nu återigen dricka kaffe, fast kofeinfritt då. Det smakar precis så som vanligt kaffe smakade förut. Jag sover hela nätterna och tycker att sparkarna är jättemysiga. Okej, igår var det en som träffade rakt på blåsan och det var nära att jag inte hann knipa, så alla är inte fantastiska, men för det mesta sparkar den utåt och då är det bara mysigt. Jag har färre migränanfall än vanligt, mindre sockersug och inga cravings. När jag är sötsugen tar jag gärna en bit gurka eller morot om det finns hemma. Jag har ingen längtan efter något speciellt, inte mer än i vanliga fall. 
 
För mig är nog graviditeten just sådär rosaskimrande som jag föreställde mig. Jag känner mig stark och vacker, klappar på magen och har små konversationer med invånaren när den är igång som mest. Jag tvingade ut sambon i söndags när det snöade för att ta lite fina gravidbilder. Han fick huka sig bakom mig och fyra av blixten, eftersom fjärrutlösaren ligger kvar på kontoret, så tog jag bilderna med fjärrkontroll och längre slutartid. Det har aldrig varit roligare att stå framför kameran och jag längtar verkligen efter våren och förhoppningsvis väder som gör att vi kan ta fina bilder ihop, jag och smabon, innan vår bebis kommer. 
 
Den här bilden blev riktigt populär på instagram. Roligt! Kanske kan vara kul att printa upp i framtiden.
 
3 kommentarer publicerat i Barn, Personligt;
Taggar: Baby, Babybula, Babybump, Gravid, Gravidfoto, Gravidfotografering, Njuta av sin graviditet, Preggo, Pregnant, Rosa skimmer, att uppskatta det man har
#1 - - Anki:

Ja jättefin bild den sista verkligen. Skulle verkligen printa den o sätta upp om jag var du! Magisk :)

Svar: Åhh tack :-D <3
Annie Brickman

#2 - - Karolin:

Du är så fin! ❤️

Svar: Tack!! <3 <3 <3
Annie Brickman

#3 - - Inger:

Den undre bilden är helt magisk 💖 Du har rätt. Att vara gravid verkar passa dig, det lyser igenom på bilderna.

Svar: Tack!! <3 <3 <3
Annie Brickman