När man kommer hem till kaos och smuts

 
När jag kom hem i Söndags natt var kontrasten mellan vårt hem och farmors pinsamt stor! Farmors hem är skinande rent. Det var inte vårt, även om jag tyckte att vi lämnade det i ordning i fredags... men nej. Granen har gett upp och barrat ner vardagsrummet. Katterna hade skvätt kattsand över hela badrumsgolvet och jag kände bara för att s-t-ä-d-a. Men klockan var ju mitt i natten så det fick vänta. Så idag ska jag vända dagen och börja med att vara ledig. Jag ska slänga ut granen, dammsuga huset och göra det vårfint innan jag börjar jobba. Ett beslut som bara förstärktes när jag steg upp och insåg att Maiko tagit in en fågel under natten och det låg fjädrar över hela övervåningen... precis vad man vill vakna till... eller inte!
 
Så nu har även lillkatten ett halsband med bjällra, så kanske fåglarna får vara ifred. Han har ju inte jagat tidigare, så vi har inte brytt oss om att sätta på honom en ny bjällra. Det gamla halsbandet med bjällra hade han sönder på några timmar. Hans mormor däremot har haft samma bjällra och halsband i många år. 
 
Så idag vänder vi arbetsdagen bak och fram och börjar med städning. Det är så mycket enklare att städa på dagen när det är ljust. I alla fall för oss som inte har taklampor i något rum förutom hallen och sovrummet. Hoppas er tisdag blir roligare än min!