När man lämnar vecka 27 bakom sig

Magen i onsdags.
 
Nu kan jag inte dölja vad som väntar längre! Eller jo, jag kan ju ha vinterjackan på mig. Men i övrigt, nu är magen rund och, om jag får säga det själv, riktigt fin! Jag känner av graviditeten mer nu med olika småsaker, men jag är också mer van. Det är lite lustigt. När vi plussade kunde jag inte tänka på annat. Det var så overkligt, för det syntes och märktes ingenting då, ändå kunde jag inte sluta tänka på det. Nu, när det är en så stor del av vardagen, tänker jag knappt alls på det längre. Jag kan komma på mig själv med att gå förbi en spegel och haja till och tänka "ja just det, ja!". Jag har vant mig vid det där lätta fladdret som kommer och går så fort jag håller mig stilla. Det är bara när jag ligger ner som sparkarna är så pass kraftiga att jag kommer på vad de där rörelserna i magen egentligen är. Då kan jag stryka handen över magen och säga saker som "Hej där, liten, är du vaken nu?" eller "God morgon, skrutt!". Sambon undrar alltid vem jag pratar med.
 
Det är en väldigt pigg liten krabbat. Den låg inte still på någon av våra två ultraljud, och nu när den är så pass stor (ca 35cm lång enligt min app) känner jag dess röresler på ett helt annat sätt. Den ligger med ryggen mot min rygg, så sparkarna och rörelserna med händerna känns och syns tydligt utåt men vållar inget obehag, som det gjorde i början när den låg åt andra hållet och sparkade inåt. Nu är det bara mysigt. När jag var och simmade i onsdags försökte den vända sig om och det gick vågor över hela magen. Så otroligt häftigt! 
 
Jag har köpt tre par gravidbyxor begagnat via Facebook, så nu har jag så att jag kan se klok ut även medan jag tvättar och väntar på att tvätten torkar. Innan hade jag ett par svarta byxor som jag jobbar i, ett par jeans och sedan mina mjukisbyxor. Men jag är inte typen som går ut i mjukisbyxor, och de svarta vill jag slita så lite som möjligt på, så jag har känt mig ganska begränsad. Nu känns det underbart! De flesta av mina vanliga tröjor passar fortfarande, och jag har fått ett par jättefina (som den på bilden) av min syssling. Just den här är min nuvarande favorit. Så bekväm och härliga vårfärger! Maiko gillar snörena som hänger ner när jag sitter vid köksbordet...
 
Nästa vecka ska jag iväg och få en spruta. Bebisen och jag har olika blodgrupper och det är inte så bra. Som tur är kan man förhindra tråkigheter genom att ta en spruta, så det ska göras nu. Jag är tydligen "O-" så när jag inte är gravid kommer jag att se till att börja ge blod. Min blodgrupp gör att jag kan ge blod till alla, men bara ta emot från dem som är samma. Så jag kan tänka mig att just jag behöver donera lite extra, för de andra som är i min situation! Tänk, vad man får veta saker om sig själv när man är gravid!
 
0 kommentarer publicerat i Barn, Personligt;
Taggar: Babybump, Bebis, Bebismage, Gravid, Gravidbyxor, Havande, I väntans tider, bebisbula