När man sitter på kontoret halv åtta en fredag

Inlägget består bara av mobilbilder.
 
God fredagkväll! De flesta andra har åkt hem från sina jobb så här dags. Jag har kontoret helt för mig själv. Den sista personen gick för över en timma sedan. Men det här är min favorittid. Kvällar och helger. När det är tyst och jag kan sitta med öppen dörr och lyssna på ljudbok eller musik utan att störa någon annan. Och jag har inget att åka hem till, än, för sambon kommer tidigast hem med nattfärjan. Hans bil har gått sönder så han blev strandad i Karlsborg. Det kommer ta minst en vecka innan reservdelarna till den är inne och den kan lagas, och det verkar för besvärligt att bogsera eller bärga hem bilen till Gotland.
 
Så ingen hemma klagar om jag blir sen hem. Lillkatten, kanske. Så jag är kvar på kontoret och götr allt det där som tar sådan tid som man helst skjuter upp. Stora backups, organiserar hårddiskar och filer. Väntar på att filer förs över från det ena stället till det andra, för att frigöra plats, dubbelkolla att allt är uppbackat och för att hålla ordning. Uppdaterar programvaror och strular med uppdateringarna. För inget fungerar när man uppdaterar det. Saker är den att det slutar fungera om man inte uppdaterar också...
 
Så mellan överföringarna (det tar mellan 1-5h att föra över vissa saker) så har jag satt ihop sambons nya skrivbord. Han ska flytta in på mitt kontor, är det tänkt. Så vi köpte ett skrivbord på loppis åt honom. Så här såg det ut när jag hittade det i butiken:
 
190kr på Gåvan i Visby.
 
Men jag gillar ju inte obehandlad/gulnad furu. För att få in det i bilen var vi tvugna att skruva isär det, så jag passade på att slipa delarna ganska ordentligt. Sedan satte vi ihop det igen i Roma, och jag målade första lagret. Så stod det sedan eftersom att tiden inte räckte till. Sambon satt där ändå, men mest satt vi hemma och arbetade ihop före jul. Men jag jobbar bättre på kontoret, så nu när han var borta passade jag på att åka hit. Målade andra lagret på hela möbeln i förrgår. Målade smådetaljer igår. Monterade ihop lådorna igen och satte på knopparna idag. Det enda som saknas nu är två hyllor till baksidorna, och ett bakstycke som kommer att dölja sladdar och sådant. Men nu är det klart att sitta och arbeta vid. Nu behöver jag inte titta på en halvklar möbel när jag sitter och jobbar. De sista detaljerna får ordnas framgent, kanske i vår. För just nu är det så mycket annat som måste bli klart. 
 
Så här ser det ut på plats just nu. Det kommer att bli jättefint när det är klart!
 
#1 - - Dan Brickman:

Håller med om furu faktiskt. Tyckte det var rätt fint förr :)

Vilket fint skrivbord Adam har i vilket fall. Begagnat och retro är jätte-inne och helt nödvändigt i många fall.

Svar: Tack! :-) Ja när det var mode måste ju alla ha älskat det i och med att det finns så mycket på andrahandsmarknaden ;-) Men det är ju möbler av bra kvalité!
Annie Brickman