När man visar ett rum ni knappt sett förut

Ja, det här är alltså hallen på övervåningen! Först var det sambons kontor, men han flyttade ner i vardagsrummet och det blev mer ett skräprum man bara gick igenom. Så jag tog enväldigt beslutet att möblera om. Nu är det ett sällskapsrum där man kan hänga antingen tillsammans eller själv. Katterna älskar det, Maiko ligger gärna i fåtöljerna och Geisha på mattan. Det är fortfarande väldigt skräpigt. Vi ska lösa lite förvaring, och när sambon år tid i mars ska vi gå igenom hans kartonger och styra upp skrivbordet. Men tanken blir att man ska kunna ha pysselsakerna här, att jag ska kunna sitta och sy vid skrivbordet och att det blir ett rum man faktiskt använder och inte bara springer igenom.
Sambon sitter ofta och läser i fåtöljerna. De är superbekväma och man ser bra oavsett om man läser på dagen medan det är ljust, eller på kvällen efter mörkrets intrång. Tavlorna ni skymtar på väggen är sambons, den ena från hans serie Jägarsoldat, som han fick av rekryterna som tack för att han hängt med dem. Sambons närvaro under deras utbildning gjorde deras tid i lumpen unik. Med en kamera framför näsan vill du inte ge upp, så du gör kanske ännu bättre ifrån dig än vad du annars skulle. Sambon försökte att inte påverka dem, men det fanns stunder då han ändå var lite psykolog eller stöd, gav tips eller rent av räddade dem. Det var några som inte lyckades göra upp eld, för de gjorde tvärfel, så då hoppade sambon in och lärde dem bygga en brasa. Men shh... det är hemligt. 
 
Sedan porträttet på sambon från Las Vegas. Och min gamla loppisfyndade spegel. Gammalt, modernt och nytt blandat. Nedan ser ni lampan som hänger över trappan. Den satt i förra husägarens barndomshem. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den, men sambon gillar den. Så den får sitta kvar där. Det här rummet har en hel del kvar vi vill fixa ändå. Typ väggfärgen... sambon gillar golvet, det gör inte jag. Räcket mot trappan ska bytas och fixas till i sommar så att det blir barnsäkert. Men i övrigt tänker jag att det här rummet kommer att göras om helt den dagen vi bygger ut, så det är lite slöseri med resurser att göra det fint nu. Så det får vara som det är, men mer städat och praktiskt. 
På väggen hänger sambons post som kommer när han inte är hemma. På mitt gamla bord står skrivaren och sambons awards och diplom står uppe på hyllan. Sambon älskar att spela schack, så vi har ett schack framme konstant. Det uppmuntrar ju också till att faktiskt spela!
 
Så ser alltså allrummet på övervåningen ut! Och jag såg när jag laddade in bilderna i datorn att det hängde kvar julpynt uppe... så det är borta nu. Tänk att man inte ser det när man går förbi, men så fort det fastnar på bild så tittar man lite extra...!