När man visar hur vardagsrummet ser ut i dagsljus

Jag passade på att ta bild på vardagsrummet förra veckan när jag ändå jobbade hemifrån. Det är ju inte ofta annars man är hemma medan det är ljust den här tiden på året. fast just förra veckan var jag hemma en del. Jag jobbade hemifrån i Onsdags, sedan mådde jag ganska dåligt både på tisdagen och torsdagen, så jag höll mig hemma. Jag hade framförallt ont i ländrygg, bäcken och axlar. I ländryggen på grund av allt datorjobb, och i axlarna på grund av att jag spänner mig när jag sitter fel och jobbar. Bäckenet är värst, men det är foglossning så det kan jag inte göra någonting åt. Det andra kan jag försöka avlasta genom att byta ställning och försöka sitta så bekämt som möjligt. Men nog om sådana tråkiga saker! Jag storstädade förra tisdagen, när jag landat lite från resan till fastlandet. Det fick inte kroppen att må bättre, men själen blev lugnare. Jag eldade upp julgranen och hade en underbar människa över på fika. 
Det var underbart att få riktigt rent. Jag dammsög hela huset, flyttade runt på prydnader och bytte gardiner. I vardagsrummet behöll jag samma som vi hade över jul. De är snygga och neutrala, så det kändes onödigt att byta ut dem när dem bara suttit uppe sedan några dagar innan jul.
Jag tvättade filtarna på soffan och fotpallen och bar ner ljusstaken som jag nämde häromdagen. Det är en tung sak i stål som vi fick av det par som öppnade mina ögon för bröllopsfoto. De blev som extraföräldrar för oss under åren i USA. Vi fick deras gamla matsalsmöbler, fåtöljen med fotpall ovan, ljusstaken och ett par soffor av dem när dem flyttade till mindre lägenhet. Matsalsmöblerna gav vi vidare när vi flyttade hem, likaså sofforna, men fåtöljen med sin pall och ljusstaken fick hänga med till Sverige. 
Visade jag någonsin soffbordet? Jag byggde det i somras av två mustlådor och trä från trasiga lastpallar. Det var ett jäkla jobb att plocka isär lastpallarna, men helt klart värt det i slutendan. Jag satte hjul under möbeln och betsade allt för en enhetlig look. Vi behöver ett stort soffbord som går att äta, arbeta, fika och spela sällskapsspel vid, så en liten möbel fungerar inte. Det här bordet är jättestort och runt det har vi haft många härliga fikastunder. Framtill har jag äntligen städat ur, så där kan vi nu ha datorerna när vi är hemma och inte använder dem. Mellan lådorna och i bakre lådan har vi sällskapsspel. Jag älskar att spela sällskapsspel. Det ser jag fram emot att göra med barnen när dem är stora nog! 
 
Vi har fler sällskapsspel under TV:n. Tv-bänken byggde jag och sambon tillsammans innan vi flyttade till huset. När jag byggde soffbordet hade jag TV-bänken som inspiration. Sambon var på fastlandet så jag överraskade honom med att bygga soffbordet.
Andra detaljer är gardinerna, som jag fick av farmor och sydde upp så att dem passar vårt låga tak. Jag älskar dem. De är från Rusta och jag tror att dem heter Astrid. Jag skulle gärna köpa några fler par och ha på fler ställen i huset. Till jul finns dem i rött också, och ett tag fanns dem i grått. Nu när jag ser bilderna tycker jag mig se att det rutiga mönstret verkar gå igen i vardagsrummet. Det är absolut bara en slump. För filten på fotpallen har mormor gjort, gardinerna har jag fått och kuddarna är ju egentligen diamantmönstrade snarare än rutiga...
Sambon fick den här gitarren i present av sin pappa. Den är så himla vacker med sina intarsiainläggningar. Jag tyckte den förtjänade att få vara i vardagsrummet och både synas och användas, istället för att gömma sig på övervåningen. Sambon har inte spelat gitarr sedan flytten till huset, så jag hoppas som sagt att gitarrens flytt till undervåningen ska göra att han tar upp det intresset igen. Om inte annat kan gäster somkänner sig sugna spela en ton eller två!
Eldstaden kommer jag tyvärr att få måla om igen. Ventilen fastnade strax före jul och det bara vällde in rök i vardagsrummet. Så min fina, målade spis blev förstörd. Sambon gjorde några tappra försök att gnugga bort det, men då kom färgen också med. Så i vår, när det är varmt nog att ha fönstren öppna, ska det skuras ordentligt och målas igen. Tills dess får man titta på bokstäverna över spisen. Våra initialer är ju A&A så jag letar efter ett snyggt "&-tecken" med belysning i. Jag köpte ett, men det gick sönder så jag lämnade tillbaka det igen. Sedan dess har jag inte hittat något i rätt storlek. Förr eller senare snubblar jag över det. 
 
Ja, så här ser alltså vardagsrummet ut just nu!