När man äntligen blivit klar med barnrummet

Det tog lite längre tid än vad jag önskat. Jag tänkte vara klar innan hon föddes... men så kom hon tidigt. Och sedan var det just så som alla säger: tiden flög, man hinner bara någon sak varje dag, så stora projekt tar väldigt lång tid. Men tack vare min fina mamma fick vi rummet tapetserat, sedan tapetserade jag ju skåpsdörrarna och nu har jag äntligen satt upp tavlor och rensat ut. Så låt oss kika lite!
 
Livias rum, tills dess att hon får syskon, består mest av ärvda, fådda eller fyndade prylar. Vi har köpt några tavelramar nya, annars är allt second hand på ena eller andra sättet. Klädhängaren med riddaren kostade inte många kronor på loppis. Två av tavlorna är egenmålade, räven fick vi på vår Babyshower. ABC-tavlan broderade mamma till mig när jag var bebis, långben hängde i sambons barnkammare när han var liten. 
Ugglan fick vi med räven. Just nu pryds de inbyggda skåpen av alla kort vi fick under graviditeten, efter förlossningen och på namngivningen. Jisses, så många kort! Jag tänker att de får stå där ett tag. De är så himla fina! Sen läggs dem i en box som heter "Livia" och sparas tills vidare tillsammans med andra minnen för framtiden. Jag har fixat en liten låda där jag förvarar smyckena hon fick i namngivningspresent. De lär hon ju inte använda på några år, än.
 
Men låt oss ta ett steg tillbaka! Två tavellister från IKEA pryder vårt lilla inbyggda båtskåp (som blivit vitmålat) och på listerna står några av mina gamla favoritböcker tillsammans med några som Livia fick på sin namngivning. Vi bad gästerna att hellre donera pengar till välgörenhet än att gå och köpa nya grejer, eller återbruka om möjligt, så vi fick flera härligt älskade prylar i fint skick, bland annat några gamla barnböcker. Och stolen! Tänk här Livia själv kan sitta på den... eller stå på den och välja böcker!
I trälådan (som vi fick med huset, stod i gäststugan!) förvarar vi gosedjur. Vaggan ska bytas ut mot en spjälsäng... golvet lutar så hela sängen lutar lite väl mycket. Jag har knappt vågat lägga Livia i den. Mest har jag haft tvätt där... men idag fick hon ligga där en stund... ja, ni ser bilden nedan. Hon var inte alls särskilt imponerad.
Kuddfodralet med djuren är ett fynd från Rusta. Tror att jag gav en tia. Eller om det var en tjuga... en sak jag älskar i barnrummet är hur ljuset och färgerna ändras under dagen. Dessa bilder togs under tre tillfällen under dagen (mellan Livias matpauser) och på kvällen lyser hela rummet grönt när solen skiner på träden utanför fönstret. Och i ena fönstret hänger förresten min gamla mobil. Jag älskade hur den glittrade när jag var liten.
Tältet är så fint! Tänkte slänga in lite kuddar där men det har jag glömt, kom jag på nu... 
 
Vi har inga gardiner i fönstren i barnrummet. Det känns inte nödvändigt. Än så länge sover hon oavsett tid på dygnet och jag vill lära henne att fortsätta med det. Samma med ljud. Inget mörkt och knäpptyst här heller! Det tror jag bara är dumt i längden. Tältet fyndade jag på loppis för några veckor sedan. Den gulliga gungdraken fick Livia i namngivningspresent och babygymmet är ett arv från samma person som vi fick draken av.
Vid sängen står hennes rävlampa tillsammans med en härlig kanin som både är ny och ärvd på samma gång! Ny, för att inget barn har haft den, ärvd, för att den var köpt till ett barn men glömd att ge bort... och svanlådan? Loppisfynd från USA. Tror jag gav 4 dollar. I hyllan står mina gamla barnböcker, lite barnfilmer och även några fina pussel som jag köpte på Ross i USA. Vimplarna sydde jag och mamma hastigt inför namngivningen. Jag tänkte att dem kan sitta uppe tills nästa fest. 
Sambons gamla väckarklocka har hittat in i barnrummet. Han avskyr det tickande ljudet men vi vill som sagt att Livia kan sova genom ljud. sedan är det bra för oss vuxna att ha en klocka där inne. Ser ni hur fin den lilla stolen är?! En av våra bästa vänner har målat. Så himla imponerad! Den och den söta pallen var också namngivningspresenter. 
I vaggan ligger hennes snuttisar. Nu är hon nog gammal nog att börja använda dem. Hon har just börjat ta tag i saker och stoppa dem i munnen. Napp vägrar hon fortfarande i 9/10 fall. Det kan gå bra om hon sover och snuttar i sömnen, typ. Annars blir hon bara arg när man kommer med nappen. Det är häftigt. Tre månader fyllda och nya saker händer varje dag. Nu kan vi ha långa konversationer med henne. Hon svarar glatt och gör "meningar" med olika ljud. jag kan prata med henne länge. Det är så roligt! Hon försöker även sträcka sig efter saker och greppa tag nu, även om hon är väldigt klantig och oftast missar. Men hon försöker igen. Tar tag i saker hela tiden. 
Här ligger hon fokuserad och försöker ta tag i det som hänger och dinglar ovanför. Hon ligger gärna själv långa stunder nu. Så roligt för oss! Hon låg här medan jag satte upp tavlor. Perfekt!