När man är besatt av barnsaker

 
Vi ska snart ha namngivningsceremoni för Livia och jag fick frågan: "Vad önskar hon sig?". Svaret är egentligen väldigt enkelt: en tutte i munnen och en famn att sova i 24/7. Men det är svårt att ge bort... så jag satt och tittade på saker på nätet som jag och sambon önskar att hon hade eller som vi tänker att hon behöver i framtiden. Barnsaker är ju så roliga att titta på! Jag gick vilse på Åhléns hemsida (nästan alla saker på bilden finns där) i jakt på inspiration.
 
Egentligen behöver hon inga presenter, hon minns inte det här ändå och det roligaste för oss är om folk vill ge oss sin tid och närvara. Vi har skickat ut injudan väldigt sent så många kan inte komma, så dem som kommer känns extra viktiga. Vill man inte bidra till konsumtionssamhället går det ju också att göra något, om man gillar att pyssla, eller donera en slant till välgörenhet. Det finns andra barn som inte har det så bra som Livia. 
 
Här är i alla fall ett axplock av saker som vore roligt att få till Livia, saker hon kommer att få användning av och som stimulerar hennes utveckling. Om inte annat kan det vara inspirerande julklappstips framöver! Till exempel gungan till vänster på bilden. Så fin! Kan hänga här inne i vinter eller i vår. Är man lite händig kan man tillverka något liknande. Eller en fantastisk hästgunga? Den hade jag älskat som barn! Andra saker som är roliga men som inte är med på bild, är böcker. Böcker är super för inlärningen.
 
En sänghimmel drömmer jag också om i hennes rum! Mysiga filtar och härliga textiler.
 
Vi känner generellt att trä är ett fantastiskt material, inte enbart för miljöns skull utan för att det är så hållbart. Det kan Livia leka med nu, och om trettio år kan hennes eventuella barn också leka med det. Vi har en liten tågbana från Brio som sambon lekte med som barn, medan de flesta plastleksaker bleknat och gått sönder. Men trä åldras vackert. Andra saker som är bra att ha är förvaring! Man kan aldrig ha för mycket förvaring.
 
Så detta är tips för dig som ska köpa barnsaker åt någon, kanske gå på dop eller liknande! Det finns massor av roliga saker där ute! Och som sagt, hemgjort eller ärvt är vackert både i omtanke och för miljön!