När man är på Fårö får man inte missa...

Ja, igår var jag som sagt och fotograferade Bröllop på Fårö. Då hann jag av förklariga skäl inte in hit, men hit åkte vi alltså i torsdags, jag och familjen. Första gången jag var här var 2012 och då var vi på en dejt som vi inte kallade dejt för vi dejtade inte, ansåg vi då... men det var jag och han med stort H, sommar och vi gjorde väl allt som ett par gör ihop, men vi var ingen par. Vi hade några månaders oreglerad flirt och liksom "provade" varandra. Ett prov som fick oss båda att inse vad vi letade efter i en relation. Ett prov som ledde till att vi två år senare flyttade ihop, fortfarande utan att officiellt vara ett par. 
 
Och nu var vi alltså tillbaka, ganska exakt 7 år, en hund och ett barn senare. 
Jag tycker att man vid varje besök på Fårö bör svänga förbi här. Det heter tydligen Creperie Tati, men jag känner det som Kuten, Kutens Bensin eller Kutens café. Oavsett vad man kallar det, så är det lätt att känna igen på allt skrot som pryde - ja, faktiskt smyckar - hela gården. Den ligger på höger sida av vägen någon kilometer efter färjan, så man behöver inte vänta många minuter efter att man kört av den lilla båten. 
Vi kom dit strax före stängning, så det var inte mycket folk här. Annars är det ett mycket populärt ställe som alla känner till. De har fantastiska creppes och antagligen riktigt god mat, för det är i alla fall vad mina vänner säger. Jag har dock aldrig gjort annat än att fika här. För deras fika är fantastisk och det är mäktigt att sitta på baksidan där man kan skymta havet över de öppna fälten.
Vi beställde en creppes att dela, och avnjöt den medan vi mindes förra besöket. "Det här trodde du inte, när vi var här senast!" retades jag. Sambon, som har en tendens att ta det mesta seriöst, nickade filosofiskt och svarade "Nej, men jag hoppades väl lite. I alla fall efteråt."
 
Och det gjorde jag också. Jag minns hur starkt jag kände för den här killen redan då, men också hur jag inte var redo för en ny relation, och framförallt att jag innerst inne trodde att han skulle återvända till USA, träffa någon där och att jag aldrig skulle se honom igen. Den tanken gjorde ont, men jag var okej med det. För mitt liv fanns då i Sverige och jag kunde inte se att vi skulle kunna lösa en framtid ihop när vi hade så olika liv och drömmar. Han drömde om film och teater, om Hollywood och om frihet. Jag drömde om att resa, köpa ett drömhus (en liten stuga, gärna på Gotland för jag hade förälskat mig i ön under just det besöket) och på sikt träffa kärleken - helst någon som var precis som Adam, men med samma mål och drömmar som jag. Hade någon sagt till mig då att vi skulle växa in i samma drömmar, att han skulle vända blicken från LA mot hus och barn, medan jag skulle släppa tryggheten och kasta mig ut mot USA, eget företag och ett jobb inom film & fotografi... då hade jag bara skrattat, kanske himlat med ögonen och sagt "omöjligt". Men så blev det.
Här är vi nu, sju år senare, med husdrömmen uppfylld, med gemensamt företag, hund och nu ett litet barn. Allt vi båda inte ens vågade drömma om när vi satt här och åt creppes 2012. Det ska bli spännande att se vart vi är om sju år till. Återvänder vi med fler barn, har vi fortfarande företag ihop, bor vi kvar på Gotland? Jag hoppas det, att vi fortfarande har en så här underbar relation, att vi fortfarande leter det här livet. jag fick frågan förra veckan: Vad drömmer du om? Svaret är så tråkigt men så sant: mer. Exakt vad vi har, bara aningen mer av det. För jag älskar verkligen vårt liv och vår vardag.
På väg ut fick jag syn på den gamla bilen och mindes hur jag 2013 tog kort på den, när en äldre man kom fram. "Men en så söt flicka ska ju vara med på bilden! Här, låt mig ta en bild på dig vid bilen!" sa han och lånade min kamera, knäppte en bild och gick sedan leende iväg. Jag var jätteglad, för det kändes som en fin komplimang. Bilden skrev jag senare ut. Så nu bad jag sambon ta en bild på mig och Livia där, 6 år senare. 
Nej, nu ska jag säkerhetskopiera bröllopsbilderna, och sedan njuta av att ha söndag.
Hoppas ni också haft en fin vecka och att era sommarplaner blir underbara!