När vallmofälten blommar

Ogräs eller blomma? Detta diskuteras flitigt hemma hos oss varje sommar. För en Typ-Förorts-Göteborgare är vallmon en vacker blomma, medan den för bondsonen från Gotland är ovanligt fint ogräs som tar näring från potatisen. Men vi är eniga om att den är fin på bild.
Det här är min favoritplats just nu. En kort promenad från huset ligger ett fält helt övervuxet med vallmo. Jag ska försöka ta lite fröer och plantera i trädgården här hemma. Inte i rabatterna just, utan längs parkeringen. Jag älskar vallmon, så skir och så bräcklig men så mäktig i mängd. 
Jag hoppas få fotografera brudpar bland vallmon något år. Det är så himla vackert, och den röda färgen passar ju extra till just brudpar!
 
#1 - - Anonym:

Hej! Vilka fina bilder! Jag är just nu med några amerikanska släktingar på Gotland och undrar var detta fina fält ligger. Vore så kul för dem att se dessa vackra blommor på ett fält. Tacksam för din hjälp.
Med vänlig hälsning, Angelica Bergman

Svar: Åh vad kul! Det ligger i Lummelunda strax efter Lummelundagrottan, men du är dessvärre ett par veckor för sent. Vallmon är utblommad på fälten nu. Bara enstaka blommor blommar ännu.
Annie Brickman