När man haft syjunta med mamma

 
Har jag sagt att jag har världens bästa mamma? Hon kom i söndags, för hon har sportlov den här veckan. Inget sportande här på Gotland för hennes del, men hon har fått följa med till barnmorskan och hon har fått gå i butiker och kika på barnkläder, kastat boll med Hollie och druckit kaffe med mig i mängder (nåja, hon har druckit kaffet, jag har varit sällskap). Och så har vi pysslat. Hon framförallt, virkat och sytt. Maskinne har gått varmare här än vad alla hennes maskiner går till vardags i slöjden! Men hon har bara haft en bångstyrig elev att trilskas med (mig).
 
 
Hon hade med sig både mönster och tyg. Så det har blivit både bodysar ocg byxor och sovpåsar! Hon är så hiskligt duktig! Vi gick igenom de gamla barnkläderna som finns sedan jag var liten och hon har gjort många av dem också. Om inte hon, så mormor eller moster. Jag tycker det är så fint med händiga kvinnor. Min mamma är min idol. Sy- och träslöjdslärare med en kreativitet som flödar fritt oavsett material hon jobbar i.
 
 
Och vilka söta tyger hon hittat sen! På Rosa Huset, via nätet. Ser ni ringarna hon har på fingrarna? Dem har hon gjort själv. Hon har gått på tre eller fyra silversmideskurser och bygger upp sin egen lilla verkstad hemma just nu. Jag ska gå en kurs i slutet av mars, sedan ska hon lära mig. Det ska bli så roligt! Smyckestillverkning har alltid varit något jag älskat och på gymnasiet funderade jag länge på om jag skulle välja silversmide. Men det blev Design & Formgivning mest för friidrottens skull. I efterhand är jag ju tacksam för det, annars hade jag ju inte bott ihop med min sambo i två år och fattat vilken toppenkille han är! Så silversmide är något jag lär mig nu i vuxen ålder. Jag fick i present delar av kursen så det ska bli jättekul att äntligen få gå den! 
 
Nog om det, mamma hade med sig sin overlock, så att sy byxorna gick superfort! Under tiden satt jag mitt emot och för hand lagade lite grejer. sorterade upp i lådor så att jag hittar mitt pysselmaterial och symaterial. Det behöver verkligen sorteras upp inför att vi fixar bebisens rum, och nu när vi pysslar och behöver någonting. Annars har jag inte hunnit pyssla så mycket eftersom jag varit tvungen att jobba också. Jag har ändå tagit en del tid åt att vara social, så det blir till att jobba i helgen.
 
Här är det färdiga resultatet av de första, färdiga plaggen!