När man piffat upp en gammal bordslampa

För några veckor sedan köpte jag en lampfot för 55kr på Gåvan här i Visby. Nu har jag äntligen passat på när det varit "varmt ute" och slipat den, grundmålat och sedan sedan spraya den i sin slutgiltiga färg. Och jag är så himla nöjd! Det här är det enklaste DIY man kan tänka sig. Först ruggade jag upp ytan lite med ett ganska fint slippapper. Det tog väl kanske fem minuter aktiv tid, sedan tio minuter av att hämta grejer och låsa upp verkstadsvagnen. När lampfoten var slipad tvättade jag av den med en fuktig trasa för at få bort dammet. Sedan fick den torka.
 
 
När lampan var torr tog jag fram samma svart färg som jag använde till utemöblerna i somras. Det är egentligen inte en grundfärg, men den är hård och fungerar. Jag har märkt att de flesta färger, bara ytan inte är för glansig, fungerar att grunda med. Sprayfärg har dessutom extremt bra vidhäftning, så det fäster på nästan alla underlag. Egentligen behövde jag inte grundmåla, men jag vill gärna ha kvar lite av svärtan inne i trämönstret, för att framhäva det lite. Och är det så att det blir skav, tycker jag att det blir snyggare om det skavs fram svart än trä.
 
Så här såg lampan ut just när den var nysprayad. Jag passade på i lä av gäststugan när termometern visade 6 grader plus. Sedan tog jag in den i tvättstugan där den fick torka helt. Sprayfärg torkar fort som tur är, så lukten blir inte så hemsk så länge som man sprayar utomhus.
 
När foten torkat började jag leta efter en skärm. Det slutade med en enkel skärm i svart sammet från Garag1, en underbar liten butik här i Visby. Lite dyr, men värd det då jag verkligen tycker att den är perfekt. 199kr kostade den, sänkt från 249 i alla fall. Vi bytte även kontakt, så totalt kostade lampan 55 (fot) + 199 (skärm) + 29,90 (kontakt) = 284kr.
 
Så nu har vi en mer oöm lampa i hallen på byrån där Geisha helst ligger!
 
#1 - - Anki:

Den blev jättesnygg!

Svar: Tack!! :-D <3
Annie Brickman