När sambon är i tidningen igen

 
Återigen en helg där sambon var med på förstasidan i lokaltidningen! Dessutom på sin födelsedag av alla dagar, vilket var extra roligt. Det var väl till stor del på grund av förra artikeln, när han berättade för dem om sitt jobb och projektet Jägarsoldat. Intresset var stort och de hörde raskt av sig om en intervju om just det, men det blev väl egentligen en intervju om att följa sina drömmar och våga satsa på sitt yrke. Ni kan läsa artikeln online här om ni vill. 
 
 
Återigen slogs jag av hur intressant det är som fotograf att se en annan fotograf arbeta. Hollie var med på flera bilder och omnämnd i inledningen, vilket var jätteroligt. Hon är en sådan liten linslus och hon försökte verkligen bjuda reportern på sin boll. Han var inte intresserad av den, dessvärre. 
 
 
Däremot möblerade han om lite i vardagsrummet för att få "den perfekta bilden" och jag kan inte sluta titta på verktygen som skymtar i bakgrunden. Biblioteket, som var ännu mer ofärdigt då, för bara en vecka sedan, än vad det är nu. Nu idag ska jag spackla det och förhoppningsvis även få det slipat, så att jag kan börja måla imorgon. Jag vet inte om jag bara är slutkörd efter helgen, men jag känner mig lite sjuk igen. Snuvig har jag ju varit i... jag vet inte hur länge, men nu känner jag mig mer förkyld. Troligtvis är det bara alldeles för många sena nätter, tidiga mornar och lååånga, händelserika dagar som hunnit ifatt mig! 
 
 
Nu ska jag iväg till barnmorskan och prata förlossning. Sambon ska in till stan på ett mindre filmgigg och sedan har han förhoppningsvis fått sista feedbacken på sista avsnittet, så vi kan jobba vidare på det när han väl är hemma igen. Och under tiden tänker jag som sagt spackla klart biblioteket. Förutom att hjälpa honom kommer jag ta ett par dagar halvledigt nu, då jag kommer börja redigera färg igen på onsdag eller torsdag och då blir det troligtvis några långa och tuffa dagar då det återigen är en tight deadline och ett ovanligt långt avsnitt! Då jag gått en kurs under helgen samt firat sambons födelsedag har jag inte direkt vilat, så kroppen behöver ta det lite lugnt. Tanken är att varva pyssel i biblioteket med lite bildredigering, så får jag jobb gjort, jag får sitta stilla en del men ändå vara kreativ och göra något fysiskt en stund. Det tror jag blir jättebra. Så jag blir nog hemma den här veckan istället för att åka till kontoret. 
 
 
Här sitter vi och jobbar på Jägarsoldat, jag antingen med en katt eller en hund intill mig/bredvid mig, medan jag följer sambons arbete på TV:n, ger feedback och halvt regiserar honom. Eller så sitter jag med min dator och redigerar i väntan på att biblioteket blir klart nog att sitta och arbeta i! Det borde inte dröja många dagar innan vi är där. Alla bilderna i det här inlägget togs av Henrik Radhe.