När man hämtat sambons gamla skatter

Här hemma råder febril aktivitet! Jag håller på att avsluta barnrummet. Det är så himla kul att pyssla därinne, men det tar tid när man har en liten bebis som helst vill ha mat hela tiden och vill använda ens tutte som napp... hon tycker inte alls att de där plastsakerna vi stoppar i hennes mun är ett okej substitut. Nej, det ska bäras och hållas, och helst ska hon sova med den där tutten i munnen. Då är det svårt att få någonting gjort. Min mamma skrattar bara och säger att jag var precis likadan, så nu får jag igen vad jag gjorde mot henne!
 
På tal om förr i tiden! I helgen hämtade vi hem sambons gamla vagga, och även en hel kartong med gamla barnkläder. Det har stått på vinden i många, många år, så det blev till att rensa ordentligt och dela i i tre högar, behålla, skänka och slänga. Över hälften lades i "slänga-högen" eftersom det var både musätet, fläckigt av något som jag inte har en aning om vad det är eller helt enkelt trasigt. All resår och vissa stretchiga tyger tål inte tidens tand och knastrar när man tar i dem. Men ungefär en fjädedel sparades, och hänger nu på tork! Jag kommer nog få tvätta det två-tre gånger innan den unkna vindslukten ger vika, men det är en hel del gulliga små plagg där. En fjärdedel ansåg vi mindre gulliga eller alltför opraktiska, och de ska till loppis. 
 
Och nu har vi vaggan här! Inte för att den kommer användas jätemycket, men det är en rolig detalj. Där sov sambon som liten. Och nu har Livia den. Den är blå-turkos, och ändrar lite nyans beroende på ljuset. Först tyckte jag att den var tydligt blå, sedan mer turkos. Härlig är den i alla fall! Men nu måste jag hänga tvätt, så jag kan tvätta om igen. Sambon är ute på promenad med Livia och Hollie, så jag har en lugn stund att hinna pyssla lite här hemma. Helt magiskt! 
Vantarna ser helt nya ut, och ett par gamla fårskinnsskor/tofflor
i fint skick får hon också ärva av far sin!