När man skapar kaos före frid

Ja, som ni er råder det organiserat kaos är hemma! Vi har vänt upp och ner på trädgården i vår iver att göra den fin. Vi har så mycket planer och idéer och helst vill man ju göra allt klart igår. Men en trädgård ska ju inte "bli klar". Det är ju ett projekt man ständigt pillar på och njuter av. Nu är vädret grått och tråkigt, mellan 10-14 grader mitt på dagen och enstaka vattendroppar hänger i luften. Men det har inte hindrat oss, även om det har saktat ner oss en aning. Sambon har till min aningen milda irritation använt stubben efter trädet vi fällde förra sommaren som huggkubbe, så vi har små träbitar och sågspån mitt i gräsmattan. Han har lovat att fixa en ny lösning på vart han ska hugga ved i framtiden. Jag tycker det ser fruktansvärt skräpigt ut, men han tycker det är praktiskt. Det där är en svår balans, praktiskt kontra snyggt!
Jag har planterat små rosor i blomsterlådan vid fönstret och i mina krukor. Vissa blommor har övervintrat sedan förra sommaren. Jag hoppas dessa rosor också kommer att göra det. Jag har dille på rosor och ranunkel. Det är något med mängden blad, tror jag, som jag går igång på. Den här färgen var också helt underbar. Annars har jag fortsatt köra på röda rosor för att matcha huset. Men det fanns inga små i rött när vi var i affären, så rosa fick fungera. De matchar ju med konstkörsbärsträdet och med persikoträdets blommor.
Hollie har varit superlycklig för dessa trädgårdsdagar! Antingen jagar hon vattenstrålen i slangen, vilar intill babysängen eller knallar omkring och ser om någon vill kasta en leksak. Att jaga vattenstrålen är det roligaste hon vet och vi tycker det är så roligt så vi låter henne. Nu har det mest varit sambon, för han har planterat våra nya träd. Jag får ju inte bära tungt än, så jag får nöja mig med att rensa rabatter och plantera små växter, typ krokusar och mina rosor. 
Ovan ser ni skillnaden på den orensade och den rensade rabatten vid gången! Scillorna har totalt okuperat platsen. Jag gillar det, men det gör inte sambon. Så nu är scillorna i rabatten borta. Jag har ju massor kvar i gräsmattan. Och säkerligen har jag missat någon lök så dem kommer tillbaka nästa år igen.
Tänk vad fint det kommer att vara i framtiden när alla träd blommar!!