När man skapat nya vanor

"Hej lillmatte! Varför ligger du på golvet?"
"Jag har ingen aning, Hollie! Men jag är okej med det... en liten stund."
"Hur länge är en liten stund?"
"Tills mamma satt sig på stolen för att äta. Då är det dags för mig att börja skrika och berätta att jag inte alls trivs med att ligga på en filt på köksgolvet!"
Ja, det var ju värt ett försök! Lilltjejen är numera vaken väldigt mycket och är väldigt intresserad av att titta på allting här hemma. Roligast är alla fönster och lampor. Men måste hon titta för länge på någonting blir hon otålig, försöker vända sig och blir himla arg för att hon inte riktigt kan det än. Helst ska hon sitta i famnen, och man ska gå från rum till rum. Då sitter hon lyckligt med stora ögon och bara gapar i förundran.
 
Här hemma är det nya vanor som gäller. Inte bara med Livia, utan också matmässigt! Sambon har hittat en ny favoritbok, "Ät Hjärnsmart" eller någonting sådant heter den av Christina Andersson. Den är grunden till vår nya lunchvana. Varje dag äter vi en lunch bestående av ett ägg var, bönor i hemmagjord tomatsås och blandade grönsaker stekta i olivolja. En halv avokado är pricken över i. Mest består grönsakerna av brockoli, men sambon slänger i allt möjligt och varierar varje dag. I grönsakerna har han också nötter, walnötter och cashew helst, linfröer och solroskärnor. Enligt hans bok ska det vara en superbra maträtt och jösses, vad det är gott! Just nu har jag också köpt hem apelsinjuice och apelsiner för extra vardagslyx. jag vet inte hur länge vi kommer kunna äta det här utan att tröttna, men just nu är det fantastiskt gott! Jag tror vi har ätit det till lunch/brunch/frukost varje dag i två veckor nu. Om vi inte tröttnar har vi en nyttig, ny vana i alla fall! Massor av vitaminer och mineraler, antioxidanter, järn och annat sambon tjatar om! Gott är det i alla fall. 
 
Och om bebisen sitter i famnen, kan Hollie hålla filten varm så länge. 
"Jag gillar att ligga på en filt på köksgolvet..."
 
#1 - - Dan Brickman:

Va? Är Livia otålig? Det är ju ovanligt på min sida av släkten 😁

Svar: Hahaha eller hur! ;-)
Annie Brickman