När trädgården tar form

Jag är officiellt mammaledig maj ut. I praktiken så gör jag smärre arbetsuppgifter ändå; svarar på mejl, planerar, redigerar lite, pillar på hemsidan och liknande. Sambon har semester. Vi är alltså hemma tillsammans, lediga. Det är så himla lyxigt. Vi tänkte att vi skulle hinna fixa en hel del innan Livia kom, men hon anlände ju lite tidigare. Så nu gör vi allt på en gång men försöker hålla ett tempo som passar hela familjen. Det får inte bli för stressigt. Samtidigt försöker jag hålla tillbaka sambon lite, för han vill dra igång alla projekt på en och samma gång. Av erfarenhet vet jag vilken dum idé det är... så jag försöker hålla tillbaka. Just nu håller vi på att plantera i trädgården och fixa barnrummet. Men vi rensar också förrådet, ska bygga vedförvaring inne såväl som ute samt fixa en garderobslösning med sänggavel i sovrummet. Allt efter ordet "men" försöker jag bromsa tills de två första sakerna är klara. 
 
Jag helammar, så jag får max tre timmar på rad som jag kan göra någonting på mellan matpassen. Har jag otur vill hon småsnutta eller så, och då kanske jag får en timme här och var. Så allt går långsamt. Ett steg i taget. Men det gör inget. För officiellt har vi ju till maj ut, och sedan har jag brällopssässong som jag dock skurit ner så mycket som möjligt för att ha tid att vara hemma med lillan också. Vi kommer nog att altenera lite. Ta en vecka föräldraledigt var här och där. Så att vi båda får jobba och gosa bebis. Jag hoppas att Livia ska få umgås mycket med båda sina föräldrar, att vi kan vara hemma lika mycket med henne. Personligen tror jag att det är det bästa för både henne, vår relation och oss som individer.
 
Så nu hoppas vi på varmare väder igen (i helgen var det över 20 grader!) för jag vill rensa färdigt roslandet och plantera mina nya rosor. Inte lika kul när det är 9-10 grader som när det är 19-20. Men allt går, bara man har tillräckligt mycket kläder på sig.