När man varnar känsliga läsare för starka bilder

 
 
Bild: Simon Hägg
 
Förra veckan åkte jag ner till några kompisar för att hjälpa dem med deras husbygge. De väntar barn i slutet av december och vill gärna hinna flytta in tills dess. Jag minns så väl känslan av stress när Livia kom och jag hade så mycket jag ville hinna fixa, så jag försöker göra allt jag kan för att hjälpa till. Om så bara med enkla småsaker. Jag har skruvat lådor, gips och målat lister. Jag tänker att varje minut jag lägger kan Simon, som är byggare till yrket, lägga på viktigare detaljer som kräver mer kunskap. Känslan av hjälplöshet efter snittet, att komma hem till ett hus som inte var i redo för bebis... det önskar jag ingen.
 
Men det var inte enda skälet till att jag åkte dit. Jag skulle också fotografera! Halloweenbilder lite i efterskott, eftersom att deltagandet i festen för deras del blev inställd men hon hade ägnat mycket tid på sin dräkt. Så vi tog en liten fotografering vid byggnaderna kring gården. Då jag vet att vissa tycker denna typ av dräkter är stötande vill jag varna känsliga läsare för att scrolla neråt. 
 
Dräkten är alltså en docka som klippts ut och sytts fast på en tröja. Det var en zombie-klädsel och menad att vara läskig. Men just det här med bebisar och död är ju ganska känsligt, så ja... då har jag i alla fall varnat.
Vi letade reda på de mest slitna platserna på gården. De flesta äldre gårdar har gamla byggnader eller platser som ser lite läskiga ut, särskilt på hösten!
Sedan var vädret grått och mörkt också, solen sakta på väg ner. Och kyligt var det också. Vi skojade om att göra om fotograferingen om ett par år med barnet sedan när det är fött, som en bebis-zombie. Verkligen annorlunda familjebilder!
Och det var lite annorlunda gravidbilder, alltså. Inte allas "cup of tea" men superhäftigt gjort!