När man äntligen är mammaledig

I natt firade jag genom att sitta vaken vid datorn medan Livia sov i sin spjälsäng och sambon somnat på soffan. Jag gick igenom bilder jag ännu inte hunnit kikat på och myste för mig själv. Jag har nämligen skickat iväg årets sista bröllopsbilder och årets sista bröllopsvideo. Det kändes så underbart! Och nu är jag alltså mammaledig, fri att tillbringa all min vakna tid med Livia. Nja, jag tror att det blir en del små-jobbande ändå. Men nu är det Livia som är mitt huvudfokus. Jag kommer fortfarande att behöva jobba lite - ett eget företag går inte att bara pausa.
Men från och med nu blir det mycket mer tid för familjen. Tid med Hollie och med Livia. Idag ska jag och Hollie möta upp med en hundkompis i en timme, så att de får leka av sig ordentligt. Sedan ska jag och sambon fixa och röja hemma - vi behöver grovstäda och röja i trädgården. Så därför sitter jag uppe sent och bloggar, för just dessa minuter är bara mina. Jag ser tillbaka på den underbara dag jag fick i Olden med familjen för några veckor sedan, när mamma och syrran fyllde år och vi var på besök. Jag blev tyvärr dunderförkyld, så den planerade helgen i Olden blev bara en dag och fjällsbestigningsplanerna fick skrotas. Men Livia fick träffa morbror Yngve (alltså min mammas morbror) och Hollie fick bada fjällsjö.
Jag och syrran passade på att ta bilen upp så långt man kunde köra på Oldklumpen och beundra utsikten. Löven hade just börjat skifta där uppe och det var så vackert trots ovädret. Molnen låg tjocka och det duggade lite på oss. Men det gjorde ingenting. Jag behövde en dos fjälluft.
Lagom till att vi åkte ner hem igen kom regnet, hårda och kalla droppar. Vi satt inne vid elden i vedspisen och njöt av älggryta med mammas moster, morbror och kusin. Pratade om allt, om inget, om Livia och mina sysslingar, om vädret och om livet i allmänhet. Så underbart. Jag älskar att träffa släkten. Nästa gång blir dock inte förrän mitten av november, när vi åker till Ramnäs nästa gång. Då blir det pappas sida av släkten, min farmor och kanske farfar, definitivt min pappa och syster. Det skulle egentligen blivit även i oktober, men det besöket får skjutas på då det skulle skett i samband med en av sambons "workweeks", men denna blev alltså inställd. Nu njuter vi istället av höst här hemma, av sambons fina familj. På måndag fyller hans mamma år och vi ska fira henne. Det blir mysigt!
Hoppas ni haft en mysig helg i höstvädret!