När man sätter upp lite tavlor

Som fotograf har jag hur mycket bilder som helst på datorn, men sedan flytten har vi inte haft någonting på väggarna. Det är svårt att välja när man har så mycket, men det finns inget roligare än att skriva ut bilderna. För mig är inte ett hus ett hem förrän man sätter upp saker på väggarna. Det här med minimalism är inte min grej. Jag älskar kollage, särskilt med ramar i olika färger och former. I somras köpte vi lite ramar på IKEA, för att ha som bas tillsammans med några som jag haft sedan innan köpta på loppis. Nu i dagarna har de äntligen kommit upp på väggen! Dock ska jag skriva ut foton att ha i dem, nu när vi vet vart dem ska sitta. Man vill ju ha en lagom variation av färg och svartvitt, av familjebilder och naturbilder eller personliga inslag. 
Över soffan sitter nu en bild på sambon och Livia som jag tog när hon var en månad gammal, en bild på henne och mig, en bild från USA och en från Jämtland. Sambon och hans bästa vän Richard sitter under den stora tomma ramen, och likaså en bild på Hollie. I den gigantiska ramen ska vi sätta en in ett familjeporträtt som vi ska uppdatera varje år, eller, det är i alla fall planen. Sambons idé. Så vi ska ta en bild och sätta in.

Ramarna går i svart, guld och en röd som bryter av. Jag har valt att ha vårt hem i blått, en gråblå nyans, men i vissa detaljer bryter vi av med rött. Jag läste någonstans att en bra inredning blir mest intressant med tre färger, en basskala, en accentfärg och en färg som "poppar". Vi har en ganska neutral bas i vitt, svart och grått, basfärgen blå i kuddar och gardiner samt i några ramar och sedan rött i enstaka detaljer. Jag fick en jättefin röd filt som tillsammans med ramen står för "poppandet" i vardagsrummet. Sedan plockar vi upp det i någon detalj i varje rum. Tanken är att huset ska kännas enhetligt utan att bli för stelt eller upprepande. Jag tänker att basen håller det samman och så får enskilda detaljer sticka ut, utan att huset känns rörigt. Vi älskar båda udda föremål, gamla och slitna saker. Andra tycker säkert att det är rörigt, men vi älskar det. Bohemiskt, mysigt och eklektiskt. 
Jag älskar verkligen att ha tavlor på väggen!