När man avslöjar en liten plan

 
Jag och sambon gifter oss i höst. Eller, så gör vi inte det. Vi har nämligen en liten annorlunda plan. Så här är det: när vi började prata om att eventuellt ha barn ihop sa jag tvärsäkert: det kommer inte hända förrän vi är gifta. Jag vill absolut vara gift först. Men sedan kom livet emellan och när min morbror oväntat gick bort kände jag att livet är för kort för att "göra allt i rätt ordning" eller göra det som förväntas av en. Jag sa till sambon att jag ville ha barn, nu. Det här med att vara gift var helt plötsligt oviktigt.
 
 
Men jag jobbar ju mest som bröllopsfotograf och jag är en hopplös romantiker. Mest av allt är jag väldigt praktiskt lagd. Så även om tanken på att gifta sig sköts upp, så var den inte bortblåst ur min skalle. Vi pratade om det lite löst, och jag bestämde mig för att fria. Planen var att åka till Jämtland i september 2019, göra en ring i silver med hjälp av min mamma, och sedan fria till honom uppe på fjället som vi tänkte bestiga. Men mamma missade att beställa ett ringmått, så det skulle bli svårt att göra en ring i rätt storlek. Jag tänkte dock att man ändå kan ställa frågan, att ringen kan komma sen. Men så blev vi dunderförkylda och ställde in fjällstrippen.
 
Dock hade jag berättat om mina planer för en vän och för mamma, och vännen hade försagt sig på fyllan, så sambon gick i stort sett och väntade på att jag skulle fria. Han älskar överraskningar och tyckte det var supertråkigt att veta att jag planerade att göra det. Men månaderna gick, och inget frieri kom från någons sida.
 
 
Vi såg en serie på Netflix som heter "Extreme engagements" och tyckte det var en lite rolig idé att göra någonting eget. Vi pratade om det, att göra en liknande sak och sedan ha ett "riktigt" bröllop. För att ha ett riktigt bröllop, kändes viktigt för sambon. En riktig fest. Jag fick suga på den och landade i att ja, det är fasen det finaste i livet. Att samla vänner och familj, fira kärleken och bara ha sjukt roligt ihop, äta riktigt god mat och skratta tills kinderna värker. Så var det mer eller mindre bestämt. Men det var först efter bröllopsmässan i Februari som vi tog varandra i handen, såg varandra i ögonen och sa; vi kör. Vi gifter oss. Men vi gör det på vårt vis.
 
 
Så i höst tänker vi ta en vecka och vara ute i vildmarken. Låta Livia vara hos barnvakt (min mamma) medan vi utför olika tester och utmaningar. Vi skaffar ett minne för livet och utmanar oss till samarbete. Påminner varandra om varför det är vi. Det här ska filmas och sedan visas på vårt "riktiga" bröllop sen. Det kommer inte bli roligt. Det kommer bli jobbigt och tufft. Men vi kommer att ha varandra och göra det tillsammans. Vi avslutar veckan genom att gifta oss borgligt. Min moster kommer att viga oss, troligtvis på parkeringen vid Oldklumpen. De som vill får komma, men det här är mer som en "extrem förlovning" och vi kommer inte skicka ut inbjudningar. Det kommer bli smutsigt, enkelt och snabbt. Vi kommer fixa den juridiska biten så att det är tryggt.
 
Men sommaren 2022, troligtvis, kör vi ett mer "traditionellt" bröllop. Då ska förhoppningsvis Eddie viga oss (jag fotograferade hans bröllop 2014) och då bjuder vi över alla amerikanska kompisar så väl som svenska. Vi hyr någon härlig plats och gör en helg av det. Helgrillar lam (sambons krav) och jag har vit, fin klänning och en bukett från vår trädgård med rosor och hortensia. Livia får vara brudnäbb och en av mina mentorer kommer att vara fotograf. Vi har alltså redan bokat fotograf och vigselförrättare. Det är bara lokal och dag som är kvar att spika.
 

Men det här kommer vi inte planera på riktigt förrän hösten 2021. Tills dess ska vi försöka spara pengar och göra det så drömmigt vi bara kan. För oss är det viktigaste att det blir roligt för alla och att alla kan komma, en Gotlandssemester att minnas länge. När en bröllopsfotograf gifter sig med en bröllopsfilmare... det blir spännande! När man planerar bröllop tycker jag personligen att det är bäst att börja med vad man vill ha och varför, inte med när man vill ha det. Hellre vänta längre och få det man vill, än att kompromissa och stå där med massa val man ångrar för att budgeten inte räckte till eller för att lokalen man ville vara i var bokad. Så från och med 2021 kanske det dyker upp en del bröllopsplanering på bloggen. Men tills dess kommer vi att ta det lugnt. 
 
2 kommentarer publicerat i Personligt, Vänner & Familj;
Taggar: Att gifta sig, Bröllopsfeber, Bröllopsplaner, Kärlek, När man gifter sig, samboskap, trygghet, äktenskap
#1 - - Inger:

Asså ni har alltid så sunda tankar kring allt. Jag är lika imponerad varje gång hur ni diskuterar er fram. Även om du skrivit att bloggen är som din dagbok är det roligt att få följa med på din/er resa. Grattis till nästa steg!

Svar: Åh, tack!! Vilka underbara ord!! <3 :-D
Annie Brickman

#2 - - Dan Brickman:

Bröllop på Gotland sommaren 2022 låter fint. Helstekt lamm kanske inte lockar jättemycket för egen del men annars låter allt väldigt bra. Kanske Livia tom har ett syskon då eller ett på gång ;)

Svar: Det är jättegott när gotlänningarna gör det :-D De har hemliga recept och tekniker som går i arv i generationer. Inte alls som de lamm man smakat förut... :-D
Annie Brickman