När man firat en ettårsdag

Det största paketet var från farfar och Malin och innehöll en rutschkana!
 
Jag tänkte visa lite bilder från Livias ettårsdag. Det blev ju lite annorlunda på grund av Covid-19, men vi hade ändå en liten fest. Vi bjöd in de närmaste vännerna och familjemedlemmarna, men de flesta familjemedlemmarna kunde ju sen inte komma på grund av smittan. Min mamma, pappa och syster fick stanna hemma, och likaså sambons pappa som är i riskgruppen. Vi velade verkligen kring om vi skulle ha kallas eller inte, men kände tillslut att man bara fyller ett år en enda gång och att det betydde mycket för oss att på något vis fira det.
Jag hängde ut vimplarna jag gjorde till Livias namngivning,
och en pappersvimpel jag köpt på rean från Åhléns. Den sparas såklart! 
 
Vi bjöd alltså in de närmaste vännerna på drop in-firande, så mellan klockan två och sex fick man komma på kaffe och tårta serverat ute i vår trädgård. Allt för att minska smittrisken. Jag tog till och med ut kaffebryggaren. Nu är smittan inte särskilt utbredd på Gotland, men vi vill ju inte riskera något. Så ungefär 2 och två dök vännerna upp, stannade någon timme och åkte när nästa grupp parkerade. Vi skojade om att vi hade kölappar till kalaset. Vi fick toppenväder och det var nog 17-18 grader när det var som varmast. Jag gick i bara kofta till och med femtiden!
Det börjar bli barntätt i vänskapskretsen! Så roligt! Yngsta var helt klart coolast i sina brillor.
 
Jag hade bakat två tårtor, den ena bakade jag egentligen till "Smash the cake"-fotograferingen. Den kladdade ju Livia med grädden, så jag tog av grädden och dekorerade med lite påskägg istället. DEt gjorde tyvärr den kakan rätt torr, men smaken var ändå god. Sedan bakade jag rulltårtor för första och sista gången innan vi renoverar köket. Vår spis lutar, så smeten rann liksom iväg och rullarna blev superknasiga. Men det gjorde ju inte så mycket, eftersom jag ändå gjorde en kvist av tårtorna som jag klädde i bark av choklad. Sedan var det så varmt i köket att den smälta chokladen inte stelnade igen och ute fick solen den att smälta på nytt. Men det var gott!
Vi hade inte väntat oss att Livia skulle få någonting, men det kom flera jättefina presenter. Hon var dock inte intresserad av att öppna dem. Snöret var lite kul, men annars var hon bara intresserad av innehållet. Mest poppis var nog träpusslet! De kröp hon omkring med utomhus och fortsatte slänga omkring sig här inne sen när kalaset var över. Hon hade lite fel kläder för rutschkanan, så den får vi prova mer någon annan dag. Av farmor fick hon en sandlåda och lite verktyg att ha i, så den monterade vi också upp. Jag fick en slant från pappa och det får nog bli en liten gunga, så har hon en hel lekplats där ute! 
Minst poppis var utan tvekan två små gosedjur som lät när man trycker på dem. Hon slängde iväg den och var allmänt misstänksam, ja till och med lite rädd, för dem. Härliga unge! Ett år, alltså... wow! Det blev en helt perfekt dag under rådande omständigheter. 
När alla gått hem gick Livia igenom sina nya saker innan det blev kvällsbad, hemlagad thaimat och läsning av Disneys "Brave" i bokform innan hon och hennes pappa däckade i vår säng...