När det är helg

 
Det är helg, och det är dags att vara ledig. För de flesta. I mitt fall är det dags för jobb. Jag sitter just nu på kontoret och väntar på att en uppladdning ska bli klar, och i morgon ska jag iväg och träffa en brud och prata bröllopsfoto. Det ska bli superkul! Och efter det har sambon förhoppningsvis ordnat barnvakt så att vi kan ha ett möte om vårt företag och planera året. Söndag har vi en del att beta av. Men jag har bakat saffranskladdkaka och Livia är inne i en helt underbar period nu när inga tänder tränger på - leker glatt och sover gott både på natten och undet sina två tupplurar under dagen. Hon är så fantastisk rolig just nu! Igår tog hon sina första steg, från fotpallen till fåtöljen, två eller tre steg utan att någon höll i henne. Modiga lilla troll! Vi är inte redo, någon av oss. Hennes balans är helt hopplös och jag vill behålla min lilla bebis så länge som möjligt. Men hon är mer och mer ett litet barn. Med ett växande vokabulär, glatt humör och en nyfikenhet som får kattungarna att verka oengagerade. Jisses. Att ha barn är så mycket roligare än jag någonsin kunnat ana!
 
Recept på saffranskladdkaka:
0,5 gr saffran
100 gr smör
100 gr vit choklad
1/5 dl vit sirap
1/5 dl socker
2dl mjöl
1dl grädde
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
 
Häll upp sirapen och låt saffranet svälla i dess fukt medan du smälter choklad och smör på spisen. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ägg och grädde och rör i kastrullens innehåll när det svalnat lite. Blanda sedan allt i en bunke till en fin smet. Häll smeten i en bröad form och kör mitt i ugnen på 175 grader tills stel men inte hård (8-10 min beroende på ugn). Jag hade på smulor av en chokladtomte som stod kvarglömd i skåpet som dekoration som fick smälta lite i ugnen.
 
Servera kakan ljummen med grädde. Jag hade några droppar vanilj i grädden för att göra det lite mer festligt! Sött och inget för en diabetiker, men super för humöret!