När det börjar bli dags för förskola

 
Livia, tidigare i höstas <3
 
Men alltså, vart har tiden tagit vägen?! Vi har fått hem erbjudande om plats på dagis! Eller ja, förskola som det numera heter. Vi har sökt både kommunalt och privat med förhoppning att komma in på en av de privata med Waldorfpedagogik. Vi har inte fått besked från dem ännu, men vi har blivit erbjudna en plats på ett ställe nära sambons mamma, lätt att ta sig till för vår del och som ligger omgivet av fina grönområden. De har en egen kock som lagar mat på ekologiska och i så stor utsträckning som möjligt, även Gotländska produkter. Hur bra?!
 
Vi har tackat ja. Eller, vi tackar ja idag, jag måste bara ringa och ställa lite frågor om hur jag ska fylla i papprena. Detta innebär att Livia antagligen börjar på förskolan i alla fall på deltid i slutet av maj. Hon är då drygt ett år gammal, men vi tänker att det inte kommer bli hellånga dagar och att det antagligen inte blir varje dag i veckan. Jag är inte redo att släppa henne riktigt än, men lagom tills dess drar bröllopssässongen igång så jag är nog tvungen. Jag räknade på det och tycker 35 timmar i veckan vore bra, men det tycker sambon är alldeles för mycket. Fast vi behöver ju kunna jobba också, så jag ser inte att vi har så mycket val. Vi var och kollade på studio och kontorslokal igår och vi har fler ställen kvar att kika på.
Så här ser själva lokalen ut som i så fall blir studio. Lite i minsta laget, men det skulle fungera. Bra ljus, bra antal eluttag, slittåligt golv och bra, neutral färgsättning. Det fanns några minus, som att det ligger på andra våningen och det saknas hiss, så jag kan inte ta emot vem som helst här. Kontoren var fina och det var möjligt att lägga upp det på olika sätt. Så vi väntar på att hyresvärden ska återkomma med mer detaljerad information, så får vi se hur vi gör. Sambon är exalterad men jag är skeptiskt. Det känns inte 100% här, men jag vet att vi kan göra det bästa av situationen, och läget är bra, centralt utan att vara i innerstan. Det skulle fungera bra med dagiset Livia kommit in på som ligger några kilometer bort. 
 
Det ska bli en spännande vår med så mycket nytt! Dagis och nya lokaler och utökad verksamhet... det ska bli spännande!!