När köket plötsligt blivit mer vårt

 
Mäklarbilden från när vi köpte vårt hus.
 
Vårt kök är gulligt, men opraktiskt och har inte renoverats sedan det byggdes på 70-90-talet förutom ett snabbt ansiktslyft inför att det skulle hyras ut. Det gör att det är väldigt skabbigt när man tittar lite närmare, men vid första anblicken ser det helt okej ut. Så här såg det ut på visningen och hittills har vi inte gjort någonting - vi planerar att bygga ut huset inom 5 år och göra en omfattande renovering i samband med det. Jag har dock svårt för köket, som alltid känns smutsigt på grund av gamla missfärgningar och bleknade material, skadade luckor och gamla maskiner (kyl och diskmaskin). Men köket är mest sambons domän så jag har stått ut. Men nu har vi faktiskt fått fixat en liten detalj, som för min del har gjort enorm skillnad.
Men vårt kök har fått en liten uppdatering!
Tänk vilken stor skillnad en liten detalj kan göra. Framförallt vilken stor skillnad det gör mentalt att få sätta sin egen prägel på någonting. Jag har som genom ett trollslag gått från att tycka att vårt kök är ett plåster som behöver dras, till en fröjd att kliva in i! Det har redan en hel del fina detaljer, som jag nästan inte ser längre på grund av allt jag vill ändra. Men genom att byta vattenkran så ser jag plötsligt alla de fina detaljerna igen. Det känns lantligt och mer modernt och farmförallt, mer personligt. Mer vårt.
 
Framförallt har det blivit mycket roligare att städa det! Tillbringade min söndagskväll med att skura köksbänken ordentligt. I sommar ska vi slipa ner skivan, så känns den fräsch tills vi helrenoverar.  Blandaren? Köpt begagnad men oanvänd i originalförpackning för halva priset, men ursprungligen från IKEA. Sambons barndomsvän monterade in den åt oss i utbyte mot kaffe och lunch och en mysig dag med våra familjer. Inte bara en fin detalj utan ett fint minne och upplevelse!