När man firat födelsedag

Två slagna hjältar som sover i soffan just nu medan jag bloggar!
 
Hej på er! Hoppas ni haft en fin lördag. Jag kan bara säga att jag haft den bästa tänkbara - lördag och födelsedag. Jag har fått bestämma allt, från mat till vad vi ska göra och sambon har hängt med engagerat och med lysande ögon. Vi började med frukost hemma följt av besök på nya Gåvan, min favoritsecondhand som flyttat och bytt namn. Jag lär dock fortsätta att kalla den för gåvan. Nu heter den typ PMU Second Hand och det är lite långt att säga. 
 
Det var premiär i deras nya lokaler och helt packat med folk. Vi sprang på några vi kände, så det var jättekul. Och vi fyndade lite också. Sambon hittade kryddburkar för en tia styck, annars höll han i Livia, pratade med folk och stod i kön, som var typ 150 pers lång. Det hade stått ett hundratal och köat vid öppningen och vi kom en halvtimme senare, vilket betydde att det fortfarande var helt galet med folk där.
 
 
Här ser man alla våra fynd! Vi har tre sådana krukor i olika storlekar sedan tidigare.
 
Jag hittade massor med fina saker, som vanligt. En tygbit (1x1,5m) som ska bli klädsel till Livias barnmatsstol, i perfekt färg som matchar våra gardiner, för 45kr. En fin trälåda som ska innehålla batterier i biblioteket, 45kr. En söt elefant i trä till Livia (20kr) och en barnbok till en vän (10kr), en kruka och en skål (18kr/st). Sedan hittade vi även några fynd i andra butiker, en fd hyrfilm för 10kr, en smart förvaringsask (som antagligen kommer bli blå) och en fotoram som också ska målas om. Sist men kanske bäst köpte jag en toalettrullehållare. Vår är trasig och den här kommer sen flytta in i nya badrummet när vi renoverat, så just nu skär den sig med övrig stil men om några år blir det toppen.
 
Just förvaring är hur kul som helst att hitta på loppis. Krukor är också himla prisvärda på andrahandsmarknaden. Jag blev jätteglad över denna. Det är mörk kopparaktig färg över betong, och vi fick en sådan i inflyttningspresent då vi köpte huset. Sedan hittade jag två små på utförsäljning och nu en medium på second hand. I vår kommer jag köpa någon fin blomma att ha i dem, eller om det blir sambons favoritväxter, det vill säga kryddor.
 
Ramen ska bli turkost, och sedan ska jag behandla den med silver. Sambons mamma tycker inte vi har plats för fler ramar men det håller varken jag och sambon helt med om. Men så har vi en mer maximalistisk stil, om vi säger så. Datorns autocorrect ville ändra till minimalistisk, men det vore världens största lögn! Less is too little, hos oss. Men det ska vara den rätta känslan, lite lyxigt 1800-tal, början av 1900, typ. 
 
Den här boxen ska också få sig en omgång färg. Den sticker ut för mycket hos oss som vit. Här ska jag ha minneskort och andra småsaker jag inte vill att katterna leker med eller att Livia stoppar i munnen.
 
Efter shoppingturen åt vi lunch i stan och sedan tårta med sambons mamma här hemma, innan sambon och Livia däckade på soffan. Nu när dem vaknar lagar vi gomiddag, badar och nattar lilltrollet för att sedan se på film, jag och sambon. Det blir jättemysigt! En i mina ögon perfekt födelsedag. Så nu vart jag alltså 29. Härligt!