När man firat midsommar

 
Hoppas ni hade en fin midsommar och helg! Vi hade det jättebra, även om vi var trötta alla tre. Vi landade hemma från färjan strax innan klockan fyra på morgonen. Vi stoppade Livia i sin säng innan vi själva trillade ner i vår egen strax efter fyra. Sedan var vi alla väldigt trötta på morgonen och drog oss till 11-tiden. Med lite välling som muta lyckades vi få Livia att ligga kvar till typ tio i vår säng, sedan härjade hon på golvet medan jag och sambon låg som i koma och hoppades på att piggna till. Regnet smattrade mot taket och midsommarkänslan kändes snarare som dagen efter midsommar... 
Men sedan tog det fart! En huvudvärkstablett och en dusch för min del medan sambon och Livia var kvar däruppe i sovrummet, så var jag på benen och fixade inför dagen. Vi var bjudna till bästa vännerna nere i Ardre, och jag hade fått till "uppgift" att ordna sallad till alla. Jag lagade lunch och när sambon och Livia kom ner var vi igång allihop som vanligt.
Vi drog hemifrån efter lunch och var framme i Ardre runt halv tre, till och med innan värdparet kommit hem än. Det är nog första gången vi varit för tidiga! Men vi fick bara vänta ett par minuter. Livia var väldigt förvånad över att hitta en bebis i babyskyddet i hallen. Hon brukar annars sätta sig i babyskydd om hon får syn på dem, och den här gången blev inget undantag. Hon försökte sitta i lilla Caspers knä, och han tyckte det var riktigt festligt. Det var nog första gången han hade en flicka i knäet! 
Sedan kom Livias kompis Selma, som är född dagen efter Livia. Selma var lika lycklig som alltid att träffa Livia, och som vanligt brydde sig Livia inte om henne alls utan skulle vara med Selmas mamma istället. I vintras, innan flickorna lärde sig gå själva, ville Livia alltid gå och hålla i någons händer, och då Selma ännu inte var intresserad av det, tyckte hennes mamma Malin att det var jättekul att vandra runt med en liten i händerna. Sedan dess har Malin varit Livias bästa kompis, och när Malin är med är det hon som gäller.  
Sedan började resten att droppa in. Vi var tretton vuxna och tre småttingar, så en lagom bunt. Vi höll oss ute i det fina, men aningen blåsiga, vädret. Jag och Malin satte igång med att klä midsommarstången som Simon varit gullig och byggt. Ingen midsommar utan stång, men varför göra det så komplicerat? Det mest komplicerade var att försöka bygga den och se till att småtjejerna inte åt grus under tiden, för deras pappor var upptagna med att montera ihop grillen. Och hur viktig än midsommarstången är, kan även jag erkänna att själva grillen är liiite viktigare.
Men sedan var grill och stång på plats, och killarna tog över matlagningen medan vi tjejer tog det lugnt, dukade och turades om att ha Livia i knäet. Hon gick från person till person och skulle leka, men enbart med tjejerna. Hon är så otroligt social! Då och då kom hon och kröp upp i mitt knä för att se till att jag var kvar, annars dög jag inte alls. Hon är så icke-mammig man bara kan vara, och det är väldigt skönt! Det är så roligt att ha med henne på sociala tillställningar och se hur framåt hon är. 
 
 
Jag bad sambon fotografera lite och det var kul att se vad han tog bild på i efterhand. Jag skulle tro att bilderna i det här inlägget är ca 50/50 från oss bägge, men totalt tog han många fler bilder än jag under dagen! För min del var det roligt att hamna på bild för en gångs skull.
 
Fast jag kan väl erkänna att jag hade helt fel kläder för dagen. Knälång klänning som flög upp á la Marilyn Monroe och strumpor som jag trodde nådde in under klänningen men som hasade ner hela tiden. I efterhand ångrar jag att jag inte tog strumpbyxor, men jag hade inga naturfärgade. Så jag tog koftan och band den om höfterna, så höll den ner klänningen. Men mot kylan hjälpte den inte, så jag svepte en filt om benen och den hade jag nästan hela kvällen. Note to self: långklänning, kofta och strumpbyxor nästa midsommar!
 
 
Men vi hade väldigt roligt, och åkte hem vid halv elva på kvällen. Livia däckade innan vi hann ut från uppfarten. Hon höll sig vaken hela dagen och var på oväntat bra humör trots det. Hon sov bara en halvtimme/fyrtio minuter på vägen ut till Ardre, ungefär. Att hon orkade vara glad, pigg och busig till så sent var verkligen oväntat!
 
Väl hemma lade vi henne bara i hennes säng och sedan sov hon till efter sju, men somnade sedan om hos oss till nio så vi fick lite sovmorgon vi också. Lyxvara som småbarnsförälder! Men hon måste ha varit helt slutkörd. Jag trodde att hon skulle däcka under kvällen och sova i vagnen eller så. Men tji fick jag! Livia ville absolut inte missa festen!
Livia, förresten! Den här veckan har hon lärt sig några nya ord och framförallt en ny min! Tjurig-minen. Hon rynkar ihop hela pannan och kör ner huvudet när hon är tjurig. Det är så himla gulligt och svårt att ta på allvar! Hon fejk-gråter också en hel del om det är något hon inte får eller om vi säger till henne. Det är väldigt underhållande! Sambon sa igår: "det är nog typ nu det börjar, att man curlar dem". Men här hjälper inga tjurighetsminer! 
Livia tröstade sig med en tom ölburk under midsommar om hon inte fick som hon ville. Det och Foccacia-bröd! Hon åt minst fyra stycken på egen hand innan maten, så det var inte mycket mats om slank ner sen. Ungefär hälften av köttet kastade hon till Hollie, men Selmas kalla köttbullar gick ner. Selma satt bredvid henne så hon försökte mata Livia. Det tyckte Livia om! Selma är inte lika förtjust i mat som Livia, men däremot älskar hon att mata. 
Efter maten gav vi oss på ett försök att dansa kring stången. Youtube spelade små grodorna och jag hoppade omkring och försökte visa hur man gjorde. Livia tyckte det var himla kul medan Selma mest vandrade iväg. Hundarna var också med och hoppade kring stången!
Sambon lånade en poncho mot kylan. Jag tyckte att han var riktigt stilig i sina halvkorta sommarjeans, skjorta och nytvättade lockar. Och Livia var så gullig i sin loppisfyndade klänning. 20 kr gav jag för den häromdagen förresten. Byxorna är också loppis, jackan tror jag hon fick från någon. Sambon tyckte vi kunde klätt Livia bättre, för han tyckte Selma var riktigt "stylish" i sin klänning och hatt. Livia hade också en fin hatt, men inte fasen lät hon den sitta på... jag sprang som en galning för att hitta den under dagen för hon slängde den på olika ställen även om jag knöt fast den. Generellt tycker jag att Selma är helcool! Hon har så mycket hår och ser alltid så himla fin ut. Där får jag verkligen hålla med sambon! Livia är mer ett litet troll och Selma en liten prinsessa. Men oj, så underbara de är bägge två!
 
Bättre än såhär blir det inte på midsommar under coronakrisen! Roligt sällskap, lite hoppande kring midsommarstången utan att någon ser och god, grillad mat under en blå himmel. Värme och efterrätt, barnskratt och vänner man inte ser ofta nog i dessa tider! 
 
Hoppas ni hade det bra!