När man gjort klart sin gungstol

Innan svinkopporna slog till hann jag färdigt med vår gungstol. Den har vi fått av sambons styvmamma, som ärvt den av sina föräldrar. Om jag förstått dess historia rätt stod den ute på deras veranda i många, många år. Färgen hade flagnat, delar spruckit och lossnat och dynan var förstörd. Den har stått utanför vår gäststuga sedan vi flyttade hit i väntan på att jag skulle få tid och ork att ta itu med den. Bättre sent än aldrig! I fredags hämtade jag ut tyget till dynan, som jag beställt från nätet då jag inte hittade något i butik som passade.
Jag har hängt ett fårskinn som jag fick i julklapp över ryggen och satt en kudde jag köpte på Mio för ett tag sedan som stöd för ländryggen. Men när dem är borta ser man hur stolen ser ut nu. Jag har skrapat och sandat bort den lösa färgen och sedan oljat in stolen med fyra lager träolja. Jag tyckte det var lite fint att behålla originalfärgen och den brungrå nyansen passar fint in mot bokhyllorna. Stolen är limmad och förstärkt och dynan har ny stoppning och nytt tyg.
Livia gillar den. Premiärboken vi läste i den blev min gamla bok Kringel, sagan om den långa taxen. Livia sa glatt "vov!" när hon fick syn på omslaget.