När vädret flippat ur igen

Igår vid lunch tittade vi ut och såg hur gigantiska snöflingor föll över trädgården. Då vi haft solsken och upp emot 10 grader varierat med regnskurar hela veckan stirrade vi allihop med stora ögon. På ett par timmar hade världen blivit ett vinterparadis och jag skyndade mig ut med kameran för att knäppa några bilder på det. Det känns som om hela världen flippat ur. Satt jag inte och bläddrade i en trädgårdstidning typ samma morgon och såg ut över en solig trädgård och kvittrande småfåglar?
De som säger att klimatkrisen inte är äkta har nog inte stuckit näsan ute de senaste tjugo åren, eller så minns det inte hur vädret förändrats de senaste tjugo åren. Idag går temperaturen i vågor under en enda dag. Men jag är glad att vi fått lite vinter! det blir så ljust och fint. Dessutom är det ju för tidigt att göra någonting i trädgården. Däremot tycker jag synd om de scillor som jag hälsade välkomna medan jag klippte i häcken i veckan. Vi har påskliljor som funderar på att slå ut, hortensia som blommat i flera veckor och blåsippor i hela skogen. Och nu har vi alltså snö.
Vi hade tänkt fixa klart sänggaveln nu i helgen, men vi får se om det går. Vi har ju inget garage att stå i, så vi behöver vara ute och såga. Är det nollgradigt och snö blir det nog ingenting av det. Men jag måste ändå redigera ca 2000 bröllopsbilder, så det är kanske lika så bra. fast vi har haft strömavbrott, och händer det en längre stund kan jag glömma kontorsarbete också. Jag hade tänkt ta halva helgen i anspråk till det. Men nu får nog sambon ta andra och jobba, så får han ledigt på måndag istället, då jag har en fotografering. Vi får se.

Är det inte Corona som ställer till det så är det vädret. Corona sabbar verkligen jobb för sambon just nu, så den här sommaren kan bli tuff för oss ekonomiskt. Hittills är inga bröllop avbokade och jag har inga i maj, så jag tror faktiskt att det är lugnt. Då corona är en form av influensa är det inte särskilt troligt att det håller i sig i sommar. Men för många företag kan konkurs vara ett faktum efter en månads stiltjé. Vi kan ta en del onlineuppdrag så jag tror att vi klarar oss. Men det är läskigt, väldigt läskigt, att höra andra fotografer berätta om inställda bröllop eller eventuppdrag. 
Ta det försiktigt oavsett om ni kör i snö eller är ute och rör er i vimlet.