När man tagit lite nya familjebilder

Vi har inte många bilder på oss alla tre, så nu ville jag passa på när rapsfälten blommar. Egentligen ville jag att vi skulle klä upp oss lite, men det fanns inte ork eller tid till det, utan istället blev det ytterst spontant i måndags kväll: "Men Annie, ville du inte ta bilder vid fältet?" sa sambon vid sjutiden på kvällen. "Jo, men det hinner vi inte" var mitt svar. "Klart vi gör! Kom igen nu!" svarade sambon hurtigt och ca 30 minuter senare stod vi alltså på ett rapsfält med en trött och förbryllad liten flicka som egentligen var mer redo för sängen än för bilder.
Vi matchade redan för dagen (av en slump!) med grå tröjor så jag tyckte det fick räcka. Jag ställde kameran på stativet och satte på självutlösaren, så kameran tog en bild var tredje sekund. På det viset behöver jag inte hålla i någon kontroll. Jag behöver bara sätta fokus och knäppa av, för atts sedan springa in i bilen och vara med.
Jag ville ha en bild till vardagsrummet, till vår stora ram. Jag tror jag har nämnt det innan, att jag vill ha en aktuell bild där. Jag tänkte att vi skulle ha en av dem vi tog i fönstret på Ramnäs, men jag tyckte inte om någon av bilderna på oss alla tre tillräckligt för att ha det i förstoring. Men bland dessa finns flera juveler som jag kommer att älska resten av livet. Här är ett litet axplock av bilderna i serien. Det är så kul att se Livias reaktioner! Och hennes hårtuss i nacken som står rakt upp när hon var åkt bil eller sovit.
Fastän jag var hungrig och Livia var trött blev det en hel del roliga bilder och framförallt en otroligt mysig stund! Det tog kanske fem minuter eller så. Efteråt åkte vi till havet en sväng och rastade Hollie innan vi återvände hem för middag och nattning av lillskrutten. Det var en trött tjej som somnade gott i sin pappas famn den kvällen!
Om man fotograferar på odlade fält måste man vara enormt försiktig och visa hänsyn. Det är egentligen inte allemansrätt att vara på åkrar, utan samma hänsyn ska visas som i naturreservat eller likande, inget får skadas! Vi höll oss enbart i traktorspåret och använde ett längre objektiv. Man får absolut inte trampa på en bondes grödor! 
 
#1 - - Inger:

Vilka underbara bilder. Ni är verkligen fina tillsammans!

Svar: Tack!! <3
Annie Brickman