När man visar bilder från förrförra veckan

Dessa bilder tog jag för ett par veckor sedan, när Livia hade en blåtira som jag trodde var från vaccinet men som mer troligt var att hon snubblat. Fast ingen av oss såg att hon snubblade. Oavsett, nu var det inte det jag skulle skriva om, utan om maten. 
 
Vi försöker att köpa ekologiskt kött som håller på att gå ut i datum. Vi köper enbart kravodlat, ekologiskt kött och det är viktigt att det är gräsbetande djur. Det här är för miljöns skull. Det är dyrt, så vi har generellt ätit mindre kött på grund av det, men det är viktigt. Kött är inte klimatsmart och billigt kött är hemskt. Seriöst kan jag inte förstå hur man kan njuta av en måltid när grisen eller kon bott i en spilta hela livet, blivit uppfödd på kasst foder och sedan slaktad innan den blivit ett år gammalt. Är köttet desutom utländskt kan du garantera att du desutom får i dig en hel del antibiotika när du äter det, och stöttar resistensen hos djur och människor. Irländskt, Tyskt och Danskt kött skulle jag aldrig köpa hem. Inte bara för hur djuren haft det, men det har ju fraktats med flyg eller tåg eller lastbil enorma sträckor, vilket varken är fräscht för köttet eller bra för miljön. 
 
Jag älskar kött, i lagom mängd. Pulled pork är en av mina storfavoriter. Här lagade sambon det till våra egenodlade potatisar. Ungsbakade grönsaker är sjukt gott till! Man kan göra det enkelt för sig annars och skära sötpotatis, potatis, morötter och broccoli i bitar och slänga in runt köttet i ugnen, så lagar maten nästan sig själv. 
Keto innebär att man inte äter kolhydrater eller saker generellt som vuxit under jorden. Man förbränner istället fett och äter extra mycket av det. Adam äter ketokost sedan slutet av augusti, men jag och Livia äter kolhydrater som vanligt. I Livias fall äter hon just nu inte kött alls, typ. Hon pendlar vecka för vecka, vissa dagar älskar hon något, nästa dag vill hon inte ens smaka. Pulled pork åt hon endast med BBQ-sås, däremot älskade hon sås och potatis! I somras åt hon inte potatis alls utan skulle bara ha kötet om vi t ex grillade. Får hon sno det från våra tallrikar är det också mycket godare än om det ligger på hennes tallrik...