När det börjar närma sig andra advent!

 
God helg på er! Jag sitter hemma och hostar så att lungorna värker, men det är värt det. Alla gånger. Bröllopet idag var magiskt. Det kortaste och minst cermoniella jag någonsin varit med om. Vi tog en promenad till rådhuset, där dem gifte sig på studs, sedan tog vi bilen några kvarter bort och hade grillkväll i den vackraste trädgård jag någonsin sett - eller den är nog det när det inte är torka här. Det var så vackert, så glatt och så fyllt till brett bredden av kärlek. Och jag sitter slutkörd men lycklig hemma och hostar.
 

Imorgon hoppas jag att julgranen kommer upp. Mitt julpynt ligger och väntar, platsen är städad och antagligen blir det ett IKEA-besök imorgon bitti, beroende på hur jag mår. Lite hosta är ju inte så farligt (Mamma, seriöst, hosta ÄR inte falrigt, jag VET, jag lovar, jag TAR det lugnt. Och det gäller pappa också: JAG TAR DET LUGNT. I Alla fall lite lugnare...) och det vore kul att fixa lite juligare mat och så nu till andra advent! Jag vill verkligen sätta pepparkaksdeg själv, men förra årets blev inte ätliga (dock snygga) med de två olika svenska recept jkag använde, så jag måste nog prova ett amerikanskt recept trots allt. Ingredienserna här är olika dem i Sverige och ibland blir inte resultaten lika alls. Men i alla fall. Andra-adventsmys imorgon!

 
Det blir föresten dagen före stormen. Min läkare ringde idag (det är inte okej att ringa med dumma besked på en lördag?!) och meddelade att mina B12-värden tydligen är extremt låga (eller, det var dem i alla fall för typ 6 veckor sedan när jag var där och dem gjorde lite rutintester för att lista ut vad som var fel med min fot) och att jag nu måste komma in och ta sprutor i sju dagar och sedan en gång i veckan i en månad. Vilket känns sjukt knasigt och olustigt, eftersom jag är aningen rädd för sprutor och för att jag äter mängder med kött och ägg och mjölk och sådant som är rikt för B12 så jag förstår inte alls hur jag skulle kunna ha lågt av det... men dem vet väl vad dem gör, dessa läkare. Däremot kan jag tycka att om det var så viktigt att jag måste ta sprutor, så kunde dem hört av sig lite tidigare... men det är bara att se det pissitivt! Om en månad lär jag inte längre vara rädd för sprutor utan ha blivit himla van vid det. Och det finns många som har det mycket värre.

Och jag hoppas få trösta mig med en julgran till andra advent. Här i USA har man julgranen uppe sedan första december. Så det är helt okej. Man tar ju traditionerna dit man kommer... om man tycker om dem.
 
Jag har i alla fall årets julklappar fixade och inslagna. Förra årets gyllene julpapper tog slut, men det räckte ändå till de flesta klappar. Och de få som det inte räckte till får ett nästan lika guldigt papper, så att dem matchar. Och snören tog jag vad jag hade hemma. Har ni börjat med klapparna än, eller har ni andra traditioner?
#1 - - Dan Brickman:

Lustigt med advent och julpynt. Jag frågade Linnea om vi skulle sätta upp ljusstakar och så men hon skakade på huvudet. Får se om hon vill ha gran. Katterna lär ju gilla det även om den lilla gran vi har knappt duger att leka med :). Jag tycker att det är fint med lite pynt men det ska få vara ifred här hemma också.

Svar: Va??? Ofta Linnéa inte ville? Hörde hon ens vad du sa eller är hon sjuk? Har man tillräckligt mycket får lite vara ifred ^^
Annie Stumle

#2 - - sandra:

Vad härligt med bröllopet! BLir så glad av att läsa sånt och peppas inför vår stora dag nu :) Men så himla konstigt med dina värden, undrar varför det blir så :/

Svar: Eller hur :-/ Så skumt!
Lycka till på ert bröllop!! Så himla rolig sak att se fram emot :-D
Annie Stumle