När Annie köpte världens vackraste porslin

Jag älskar porslin. När jag bodde i Växjö som tonåring älskade jag att titta på porslin, och så fort jag flyttade ut ur lägenheten jag och dåvarande sambon bodde i under gymnasietiden passade jag på att göra mig av med allt porslin jag haft innan som inte matchade. När vi året därpå separerade, lämnade jag kvar allt hos honom. Allt som vi skaffat ihop, eller fått av nära och kära. Och började om. Det var så skönt! Sedan dess fick jag en servis av en av min pappas dåvarande, och jag köpte en hel servis, 12 delar, för mindre än 400 kronor, på en utförsäljning. Och då lovade jag mig att inte köpa något porslin alls. Inte förrän jag har hus. För jag behöver inget. Och det där löftet höll jag i flera år. 

Förra året köpte jag ett par fat att ha här, som jag älskar. Men dem ska stanna här när jag flyttar hem till Sverige igen. För jag behöver ju ingenting hemma. Men häromdagen föll jag dit. Dessa fat. Alltså... och jag som inte ens brukar gilla vare sig rosa eller guld.
Men dessa tallrikar var de absolut vackraste jag sett. Så tjejiga och romantiska. Att jag såg dem alls, var för att jag efter veckor av ångest valt att gå och köpa några andra tallrikar, blå, av samma tillverkare. Jag hade kikat på dem i veckor på Marshalls, och efter att oväntat fått lite fickpengar kände jag att jo, jag ska bryta mitt löfte och köpa delarna i den där blå fågelserien, om dem är kvar. Med Marshalls vet man aldrig från dag till dag vad dem har, Men dem stod och väntade på mig i hyllan och då var det väl ändå meningen? Jag är helt tokig i dessa engelska mönster, blomster och fågelmotiv. Och det enda jag tänkte på när jag lade ner de där rosa i vagnen ovanpå de där blå, var sambons min när jag skulle visa honom dem. Men väl hemma förvånade han mig med ett "Wow, vad fina! Nej, det där var väl inte onödigt alls?" och jisses, vad jag älskar honom.
Och jag bryr mig inte hur det ska gå till, men den dagen jag flyttar tillbaka till Sverige så skall dessa skönheter med! Den dagen jag har min lilla Gotlandsgård kommer jag servera pasta på dessa blå tallrikar och tårta på de rosa. I skålarna ska det serveras grädde och röda, hemodlade jordgubbar. Haha. Drömmar, det skulle man väl ha några, va? Jag har så att det kokar över. Och nu har jag tallrikar så att skåpen sväller. 
Jag längtar efter att inviga dem med sambon här. Jordgubbar som vi odlat här fungerar väldigt fint det också, i väntan på Gotland.
#1 - - rememberthiis.blogg.se:

Det rosa fatet var heltf fantastiskt :)!!

Svar: Eller hur!! :-D
Annie Stumle

#2 - - Maja:

Åh vad de blåvita är fina!!

Svar: Tack!! :-D Blev stormförtjust i dem men gick och väntade flera veckor innan jag slog till.
Annie Stumle

#3 - - The Swedish Wildflower:

Underbara tallrikar och skålar och jag förstår att du föll som en fura. Klart att de ska få följa med hem, och en dag står de där i stugan på Gotland och du kommer le åt minnet när du köpte dem och sedan transporterade dem över halva världen. För att de var värda det. :)

Sköt om dig!

Kram Lotta

Svar: Haha eller hur! Så tänker jag också. :-) Ha det gott!
Annie Stumle

#4 - - annacarina andersson :

hej jag har googlat på rosa porslin ock där kom ditt fina fat eller faten fram ock din sida ock vad förvånad jag blev när du hade köpt dom i usa jag har nämligen hittat dom faten eller rätare sagt hela servisen på amazon där finns det så fint porslin ock där finns den urtjusiga rosa servisen det finns andra rosa serviser också ock turkosa ock ja, många flera resviser ock sker ock ting jag hitade den sidan för några månader sedan ock nu skall jag försöka välja ock spara pengar dom är så fina ock jag bara måste skriva lite när jag såg detta ock jag hoppas att det gjick bra med utbildningen ock att du fick med dig det fina porslinet hem jag önskar dig lycka till med vänliga hälsningar annacarina andersson

Svar: Hej hej! :-) Det är klart den finns på Amazon, det är ju en Amerikansk shoppingsite där allt för lite fraktas till Sverige! Älskar Amazon och handlade massor där när jag bodde i USA. Nu handlar jag inte där längre eftersom ingenting jag vill ha skickas till Gotland. Men det är en underbar handelsplats och det där porslinet är magiskt!! <3 Så glad att du också gillar det!
Annie Stumle