När man har ett städat skrivbord

Det här året har varit året då jag gick från att vara fotostudent utan mål till att hitta mig själv, börja arbeta professionellt, bygga eget varumärke och uppgradera min utrustning. Jag har fortfarande långt kvar. Men min kontorshörna är riktigt fin nu, allting matchar. I veckan fick jag hem en ny USB-hub för mina hårddiskar. Jag tillbringade nästan all min tid här, för jag behövde skriva ett par engelskapapper, förbereda nästa års klasser, gå igenom och redigera bilder. Och det blir mycket roligare att arbeta om kontoret är fint. Och mycket enklare om allting är organiserat! Så här ser mitt hörn ut:
Min kamerarem hänger som hängslen kring min stol. Minneskort ligger organiserade i två högar: "Ready for use" och "To import". Allting är väldigt grått, perfekt för bildredigering. Jag kan fortfarande inte förstå vilken tur jag har haft i år. Och innan dess också. Ritplattan. Den fick jag av min bästa väns pojkvän, som tänkte köpa en större. Fungerar perfekt även om den är på tok för stor för mig, och jag har ställt in att jag bara använder ett hörn av den. Min iMac, som jag fick gratis. Tangentbord och mus ingick i datorn. Det enda jag egentligen köpt är min USB-hub, mina hårddiskar och den där pekplattan som man annars har på bärbara datorer. Till och med musmattan har jag fått, det var någon reklampryl medskickad när min sambo köpte någonting. Och nu med kontoret, med grå skrivbord och min gamla skrivbordsstol som jag köpte billigt på loppis, så har jag verkligen världens bästa arbetsplats.
Det enda jag behöver nu är att skaffa word på min iMac. Hittills skriver jag allt på min bärbara, bloggar från min bärbara. Annars står min bärbara dator mest bredvid och har en serie eller dokumentär igång medan jag redigerar. Jag älskar att sitta så. Det bästa är när sambon inte är hemma och jag får vara helt ifred. Dricka te och sitta i lugn och ro och arbeta. När sambon är hemma har han alltid sin musik på eller redigerar film, så det blir inte samma lugn och samma stämning. Våra roomies är aldrig på kontoret, förutom när dem skriver ut saker. Så ofta har jag det helt för mig själv. Det är en dröm. Ett eget kontor. Och jag har det verkligen helt fantastiskt just nu. Vilken student kan drömma om det här? 
Och den här veckan och helgen spenderas mycket tid här. Jag hade ett engelskaprov, så nu är en av mina kurser avklarade. Min finaluppgift i min fotoklass närmar sig deadline, så jag håller på att välja ut vilka bilder som ska få vara med. SÅ ikväll ska jag printa ut en massa bilder och lägga ut och se om jag och sambon tillsammans man välja ut 20 stycken som hör ihop, berättar en historia men samtidigt skiljer sig åt. Veckan som kommer blir fantastisk. Nästan inga skoluppgifter, Thanksgiving, och sambon är ledig från jobbet. Och till råga på det fick jag världens finaste sms idag och igår, först från ett tidigare brudpar och sedan från ett eventuellt brudpar. Det finns ingenting bättre än att sitta instängd på kontoret och redigera/printa bröllopsbilder och sedan få en kärlekshälsning från ett av dessa par. Jag älskar mitt jobb. Jag verkligen älskar bröllopsfotografi och att få vara en del av människors dag. 
Nu har jag en dejt med datorn. Bilder ska printas ut! Många bilder...
#1 - - Dan Brickman:

Jag kan rekommendera Open Office. Det funkar bra och är gratis :)

https://www.openoffice.org/sv/

Svar: Wow, låter ju super!
Annie Brickman