När dagarna består av bebisgos och trädgårdspyssel

Det bästa Livia vet är att sova eller slumra i någons famn, men det är inte alltid vi har lust att sitta still och bara mysa. Vi gör det också, självklart. Men varken jag eller sambon är särskilt stillasittande av oss. Det bästa köpet vi gjorde innan Livia kom var utan tvekan bärsjalen. Livia älskar den - om pappa bär henne. Mig? Nej. Jag betyder mat, och att ligga mot mina bröst gör henne bara ilsken över att det inte är öppen buffé där hela tiden. Men pappas bröstkorg är hennes favoritsovplats både på dagtid och kvällstid. Därför är sjalen perfekt, för han kan göra annat också och inte enbart gosa med vår lilla skrutt. Som att påta i trädgården.
Här har det hänt grejor! Det är fortfarande kaos, men det är väl bara att inse att det kommer dröja några år innan det är ordning här hemma igen. Jag har i alla fall rensar rabatterna och planterat rosor. Både i den lilla allén som leder till grinden, och i fönsterlådan. Jag älskar rosor. Rosor och ranunkel är i mina ögon de vackraste blommorna i världen. Livia har hängt med ute i trädgården men sovit sig igenom både rosplantering och grävning. Hennes pappa har nämnligen planterat träd.
Och lagerblad. Äntligen är alla träd i marken och lagerbladen i en kruka. Vi satte upp en provisorisk mediacentral på balkongbordet också där radion spelade mysiga låtar på spotify medan vi pysslade. Så himla mysigt. Just nu är det som sagt inte vackert i trädgården (eller inne i huset för den delen) men det är praktiskt och det händer saker! Nu närmast ska det läggas stenar runt träden och inne i huset målas det skåpsdörrar i barnrummet. Det är bara det och lite förbättringsjobb på listerna som är kvar. Sedan ska det flyttas in där. Tanken är att ha barnrummet klart till helgen. 
Det är svårare och svårare att få någonting gjort hemma om dagarna. Livia är vaken mer och mer och vill ha uppmärksamhet. Idag åker jag därför till kontoret och ska uträtta lite ärenden. Jag är mammaledig, men som egenföretagare är man aldrig helt ledig ändå. Det finns alltid saker att göra, mejl som ska svaras på och en framtid att planera inför. Vi håller ju på att leta lokal för studio till hösten, bland annat, vilket har visat sig lättare sagt än gjort. Vi väntar nu på besked om vi får lokalen vi kikat på de senaste två månaderna, eller om dem väljer andra hyresgäster. Kontor och studio i Visby vore bra mycket smidigare med Livia i tankarna, inte lika långt att åka och enklare med framtida dagisplats. Men än är det långt till dagis. Än njuter vi så mycket vi kan av den relativa ledigheten, av att vara jag och sambon och vår lilla dotter. Av härliga besök från släkt och vänner, fikastudner och hemmafix. Mycket hemmafix, som sagt.
Och då och då lite gos med någon av katterna och en långpromenad med hunden.