När vi byggt en vedhållare

Så här ser det numera ut i vårt vardagsrum. Bredvid kaminen står ett vedställ. Under vintern hade vi veden i en hink men om man hämtade in för en hel dag så blev det för mycket för den stackars hinken. Det rasade och var varken snyggt, säkert eller praktiskt (Ni skymtar hur vardagsrummet såg ut förut här!). Förra sommaren, strax efter att vi flyttat in, såg det ut som bilden nedan:
 
Så vi pratade om hur vi skulle lösa vedförvaringen och skissade upp hur vi ville ha det. För en gångs skull hade jag och sambon exakt samma idéer, men han ville absolut göra det. Annars är det nog mest jag som bygger här hemma. Men sagt och gjort, nu under sommaren passade han på att såga lecablock, såga & putsa stenskivan, mura, gjuta och putsa. Skivan på toppen hittade vi i trädgården och det är rester från samma skiva som kaminen står på samt som är i köket i eldstaden där. Sambon sågade till den och putsade bort smuts, alger och polerade ytan tills den glänste. Gallret fick vi tillklippt hos järnhandeln och jag spraymålade det svart med hammarlack.
Det är tänkt att tändved och mindre bitar ska ligga på gallret, och större vedträn under. När sambon byggt klart konstruktionen passade jag på att sanda, spackla och måla medan han var på fastlandet och Livia sov. Jag ska fortfarande måla om plåten som ligger under. Den ska få sig ett nytt lager svart färg. Men det ska jag göra när Livia är hos barnvakt så att lukten hinner lägga sig. Jag ska även ta och köpa hem svärta så vi kan piffa upp själva kaminen. Den är lite grånad och skruvarna har lite rost på sig, så den skulle må bra av lite kärlek den också. 
Så här ser det ut i vardagsrummet nu. Ska bli skönt att fylla den med ved nu när hösten kommer!